Minden ami Sopron

2020. 11. 26. csütörtök

Virág

SOPRON
Borult

Sport

Nagyon fontos soproni győzelem az Euroligában

A spanyol bajnok a mérkőzés jó részében szinte azt se tudta, hol van. A végén azért lehetett izgulni.

sopronbasket

Az Euroliga B csoportjának utolsó helyén állt hármas holtversenyben a Sopron Basket, és épp az egyik közvetlen riválisát, a SPAR Citylift Girona csapatát fogadta a Novomatic Arénában csütörtökön. Az őszi idegenbeli találkozón lesérült a Sopron két húzóembere is, ezt agresszív játékkal kihasználta a spanyol csapat, és 6 ponttal győzött.

Most a Sopron kezdte jobban a találkozót, nagyon koncentrált játékkal és határozott védekezéssel már az első percektől növelte is az előnyét. Tíz perc után már 23-12 volt az állás, és a különbség csak nőtt. A félidőig már a 20 pontos differenciát is sikerült elérni, 42-21-nél fújták le az első húsz percet.

Persze az Euroligában még ez nem jelent győzelmet, különösen nem egy olyan Girona ellen, aki nyert már úgy is, hogy az utolsó negyedet 17 pontos hátrányból indította. Ezúttal a félidő után sem tudott fordítani a játék képén a vendégcsapat, stabilan őrizte felépített előnyét a Sopron, sőt, még pár ponttal meg is toldotta a záró felvonás előtt: 53-30. Sőt, még tovább nőtt a különbség, majd jött pár extra dobás a vendégektől, melyekre nem volt azonnali válasz hazai oldalon. Érthető módon csökkent a koncentráció, a spanyolok pedig már nyomás nélkül próbálkozhattak bármivel, veszteni valójuk nem maradt. Noha a győzelemre már talán matematikai esélyük sem maradt a végén, érezhetően megpróbálták 6 pont alá csökkenteni a vereségüket, hogy az egymás elleni mutatókban jobbak legyenek. Gáspár Dávid tanítványai azonban ezt nem hagyták, így 66-56-os győzelmet aratva lépéselőnybe kerültek, és a tabella 6. helyére léptek elő, ráadásul az ötödik helyen álló Dynamo Kursk csapatával holtversenyben.

Részletek: www.wb-sopron.com

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading