Minden ami Sopron

2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya

SOPRON
Borult

Sport

Nagy győzelem és nagy vereség a vasárnapi kosárfordulóban

A női csapat hazai pályán “tarolta le” a Szekszárdot rangadón, míg a férfiak borzalmas utolsó negyeddel kaptak ki Kaposváron.

Vasárnap 18 órakor dobták fel a labdát kosárcsapatainknak. A Sopron Basket hölgyei hazai pályán játszottak, méghozzá újabb bajnoki rangadón, az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen. Pár perc játék után már 10-2-re is vezetett a Sopron, amikor a Szekszárd is megrázta magát. 10-8 után azonban megtartotta az előnyt a Sopron, 20-12-nél zárult az első negyed. A folytatásban is domináltak a hazaiak, ám 25-15-ről is volt egy felzárkózási kísérlete a kékeknek. Nem sűrűn előforduló eset is történt: a vendégek edzője videóbírót kért, ám mivel a játékvezetők megállapították belőle, hogy jól fújtak, a vendég edző elveszített egy időkérést. Ez különösen nehezen érintette őket, ugyanis a Sopron Basket Euroliga-üzemmódra kapcsolt, és letarolta a negyed végén a vendégeket. Slusszpoénként Határ Bernadett dudaszós kosarával 42-21-re vezetett a félidőben a Sopron.

A fordulás után még agresszívabban jöttek ki Studerék az öltözőből, így elkezdtek pár pontot visszacsenni a tetemes különbségből. Szerencsére a Sopron sem ragadt az öltözőben, szorult helyzetekből is remekül vágták ki magukat a lányok. A különbség nagyjából állandósult is 20 pont körül, a záró szakaszig mindössze 1 pontot tudott visszahozni a Szekszárd. A hajrában már mindkét oldal lecserélgette a kulcsjátékosait, így már biztossá vált, hogy a Sopron Basket az újabb bajnoki rangadó után is veretlenül vezeti a tabellát, míg a Szekszárd második vereségét is begyűjtötte: 75-51.

sopronikosarak

Nem volt ilyen szép estéje a Sopron KC férfi csapatának, akik Kaposváron léptek pályára. Mindkét csapat egy győzelmet és három vereséget szerzett eddig. A Kaposvár indította meg a pontgyártást, de az SKC is tapadt rá. Szorosan alakult az első negyed, mindössze a végére tudott a hazai csapat egy hajszálnyi előnyt kiépíteni: 19-15. Hullámzóbban folytatódott a mérkőzés, előbb a Kaposvár, majd a Sopron talált magára, végül így is a hazaiak tudtak meglépni 10 ponttal. A félidőben 40-31-re vezettek is.

A félidő után megmerevedtek a frontvonalak, állandósult a tíz pont körüli differencia. Várható volt, hogy valamelyik csapat elkezd hibázni, és vagy meglép a Kaposvár, vagy eltünteti a különbséget az SKC. Utóbbi kezdett érvényesülni, ám 5-6 pontnál közelebb még nem jutottak, a negyed végén még egy utolsó pillanatban belőtt hármassal a Kaposvár visszaállította a 8 pontos különbséget. Ezután jött a soproni rémálom. A még lőtávolban lévő SKC teljesen szétesett a záró negyed elején, 7-0-val megugrott a Kaposvár, mire időt is kért Sabáli Balázs. Ez sem segített, pillanatok alatt 20-ra nőtt a hazaiak előnye. Sőt, még tovább is, nem volt kérdés a győztes kiléte. A 29-9-es utolsó negyed megpecsételte a soproniak sorsát, a vége: 87-59.

 • Európai sporthét rendezvények

  A Shotokan Tigrisek SE szervezésében megmozgathatjuk magunkat az elkövetkező időszakban is. Szeptember 25-én szombaton a 8. Három a Károly terepfutó verseny a Kalandpark parkolójából indul. A 10 kilométeres egyéni és váltó, 21 kilométeres egyéni és 2.7 kilométeres gyerekfutam mellett idén a Magyar Kutyás Akadályfutás Sport Egyesülettel közös szervezésben 6 kilométeres kutyás futás versenyszám is lesz. […]

 • Hetvenhét fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

  Városunkból a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei: Sáli Barnabás fallabdázó és Szabó Szebasztián íjász.

 • Éremeső a szinkronúszóknál

  8 éremmel tértek haza a soproni szinkronúszók a nemzetközi versenyről.

 • 100 év, 100 km

  Idén 100 éve, hogy Sopronban és környékén megtartott népszavazáson a lakosság többsége a Magyarországhoz tartozás mellett döntött.

 • Soproni harmadik hely a szinronúszó OB-n

  Sikeresen mutatkoztak be a SYNCHRO SOPRON SE versenyzői az év első szövetségi versenyén.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading