Minden ami Sopron

2020. 10. 30. péntek

Alfonz

SOPRON
Borult

Sport

Műúszásban remekeltek soproni fiatalok

Technikai programban 2. helyezést, míg szabadprogramban 4. helyezést értek el a SYNCHRO SOPRON SE fiatal versenyzői.

cof

A múlt hétvégén Budapesten, a Duna Arénában, a “vizes sportok szentélyében”, a nyári világbajnokság után első ízben rendezték meg a XXVI. Gyermek és Junior Országos Bajnokságot műúszásban, ahol a SYNCHRO SOPRON SE két versenyzőjével vett részt a junior korosztályban, páros technikai és páros szabadprogramban.

Technikai programban 2. helyezést, míg szabadprogramban 4. helyezést ért el a Baptsán Réka-Turi Sára páros.
Szép eredményeiket dicséri, hogy 2018 januártól 3 nehézséggel néztek szembe felkészülésükkor: idén korosztályt váltottak, így a juniorok – a 15-18 évesek – között ez volt idei első megmérettetésük. Ez új kötelező elemek betanulásával járt. A FINA szinkronúszásban újonnan bevezetett szabályváltozásaival, mely ebben a korosztályban eltörölte a zene nélküli kötelező elemek bemutatásából álló versenyszámot, ami a lányok erőssége volt eddig. Illetve az edzéskörülményeik, felkészülési lehetőségeik korlátozottságával (kevés vízfelület, maximum 2 sávhasználat egy időben, heti 1x 1 órás zenés edzés lehetőség).

2018-tól a junior korosztályban már ugyanúgy rendezik a versenyszámokat, mint a felnőttek mezőnyében, ahol a kötelező elemeket a zenés technikai programokba beépítve, szóló, duó, csapat versenyszámokban kell bemutatni. Nemcsak a bemutatott kötelező gyakorlatot, hanem az előadott koreográfia művészi hatásával együtt, nehézségét és kivitelezését is értékelik a bírók. A soproni lányok, edző-koreográfusukkal együtt, Sallai Dorottyával, sikeresen vették az akadályokat és mindkét versenyszámban szép eredménnyel tudták zárni a műúszó viadalt!

A sportág hazai népszerűségét szolgálja, hogy 2 rangos műúszó világversenyt is rendeznek idén Budapesten a Duna Arénában, május 18-20. között a FINA Műúszó Világkupa-Budapest Opent, és július 18-22. között a XVI. FINA Junior Műúszó Világbajnokságot. Belépő jegyek igényelhetőek az egyesületnél, ahol 6 éves kortól várják a sportág iránt érdeklődő fiatalokat! Az edzések megtekinthetők hétfőn, szerdán, és pénteken 18-19 óra között a soproni fedett uszodában.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading