Minden ami Sopron

2020. 02. 22. szombat

Gerzson

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Meglepő bravúrral indított a Sopron az Euroligában

A francia BLMA csapata “tétlenül” nézte végig a Sopron Basket játékát.

Nagy várakozás előzte meg a Sopron Basket idei első Euroliga mérkőzését, miután a nyáron több fronton is átalakult a csapat. Nem csak a tavalyi siker kulcsjátékosai távoztak a klubtól, de az edzői stáb is átalakult. Bár a szezon eleje biztató játékot hozott Gáspár Dávid vezetőedző tanítványaival, az első komoly szintfelmérő a francia BLMA csapata elleni Euroliga mérkőzés volt – ráadásul idegenben.

image (6)

Fotó: www.fiba.com

 

Magabiztos kezdéssel már 5 másodperc után 3 pontja volt a soproniaknak, és innentől folyamatosan tartotta is az előnyt a zöldmezes Sopron. Volt egy-egy villanása a hazaiaknak is, ám nem tudtak fordítani az erőviszonyokon. A soproni védekezés olyannyira működőképes volt, hogy a második tíz percben mindössze 8 pontot hoztak össze a hazai pályán játszó franciák. 25-39-es félidei állásra nem sokan számítottak.

Nagyobb energiával kezdték a folytatást a Montpellier játékosai, ám egy időkéréssel rendezte a sorokat Gáspár Dávid, és visszaállt a 15 pont környéki soproni előny. Az utolsó negyed elején még súrolta a 10 pontot a különbség, de ezt a lélektani határt már nem tudta átlépni az ellenfél. A bravúrosan játszó soproni csapatból Jelena Brooks és Aleksandra Crvendakic 16 pontot dobott, Határ Bernadett 14-ig jutott.

Vasárnap 15:45-kor Győrben is egy nehéz rangadóra kerül sor, majd jövő csütörtökön hazai pályán a Fenerbahce sztárjait fogadja a Sopron Basket.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading