Minden ami Sopron

2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya

SOPRON
Borult

Sport

Meglepő bravúrral indított a Sopron az Euroligában

A francia BLMA csapata “tétlenül” nézte végig a Sopron Basket játékát.

Nagy várakozás előzte meg a Sopron Basket idei első Euroliga mérkőzését, miután a nyáron több fronton is átalakult a csapat. Nem csak a tavalyi siker kulcsjátékosai távoztak a klubtól, de az edzői stáb is átalakult. Bár a szezon eleje biztató játékot hozott Gáspár Dávid vezetőedző tanítványaival, az első komoly szintfelmérő a francia BLMA csapata elleni Euroliga mérkőzés volt – ráadásul idegenben.

image (6)

Fotó: www.fiba.com

 

Magabiztos kezdéssel már 5 másodperc után 3 pontja volt a soproniaknak, és innentől folyamatosan tartotta is az előnyt a zöldmezes Sopron. Volt egy-egy villanása a hazaiaknak is, ám nem tudtak fordítani az erőviszonyokon. A soproni védekezés olyannyira működőképes volt, hogy a második tíz percben mindössze 8 pontot hoztak össze a hazai pályán játszó franciák. 25-39-es félidei állásra nem sokan számítottak.

Nagyobb energiával kezdték a folytatást a Montpellier játékosai, ám egy időkéréssel rendezte a sorokat Gáspár Dávid, és visszaállt a 15 pont környéki soproni előny. Az utolsó negyed elején még súrolta a 10 pontot a különbség, de ezt a lélektani határt már nem tudta átlépni az ellenfél. A bravúrosan játszó soproni csapatból Jelena Brooks és Aleksandra Crvendakic 16 pontot dobott, Határ Bernadett 14-ig jutott.

Vasárnap 15:45-kor Győrben is egy nehéz rangadóra kerül sor, majd jövő csütörtökön hazai pályán a Fenerbahce sztárjait fogadja a Sopron Basket.

 • Európai sporthét rendezvények

  A Shotokan Tigrisek SE szervezésében megmozgathatjuk magunkat az elkövetkező időszakban is. Szeptember 25-én szombaton a 8. Három a Károly terepfutó verseny a Kalandpark parkolójából indul. A 10 kilométeres egyéni és váltó, 21 kilométeres egyéni és 2.7 kilométeres gyerekfutam mellett idén a Magyar Kutyás Akadályfutás Sport Egyesülettel közös szervezésben 6 kilométeres kutyás futás versenyszám is lesz. […]

 • Hetvenhét fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

  Városunkból a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei: Sáli Barnabás fallabdázó és Szabó Szebasztián íjász.

 • Éremeső a szinkronúszóknál

  8 éremmel tértek haza a soproni szinkronúszók a nemzetközi versenyről.

 • 100 év, 100 km

  Idén 100 éve, hogy Sopronban és környékén megtartott népszavazáson a lakosság többsége a Magyarországhoz tartozás mellett döntött.

 • Soproni harmadik hely a szinronúszó OB-n

  Sikeresen mutatkoztak be a SYNCHRO SOPRON SE versenyzői az év első szövetségi versenyén.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading