Minden ami Sopron

2023. 12. 10. vasárnap

Judit

SOPRON
Borult

Közélet

Lemarad Hadháziról?

Lesz egy ráadás előadás, de ajánlunk még néhány programot a következő napokra, lesz pár érdekesség!

Január utolsó teljes hetéhez érünk, már egészen megszoktuk, hogy 2017-et kell írni mindenhol. Így itt is: következzen egy programajánló 2017. január 23-tól.

programelvalaszto_aktualis

Ha hétfő, akkor Quizzone! A Tűztorony alatt lévő Museum Café ezúttal is várja a kvíz-rajongókat, ám rossz hír, hogy aki nem jelentkezett rá, már nem is tud. A játék népszerűségét mutatja, hogy már az esemény kiírását követő néhány óra alatt minden hely elkelt rá. Csüggedni azonban nem kell, minden hétfő este a kocsmakvízé, csak érdemes figyelni a Quizzone oldal eseményeit, és azonnal lecsapni a helyekre!

Következő ajánlatunk szerda estére szól, amikor az ország egyik legismertebb nevettetője, Hadházi László érkezik a GYIK Rendezvényházba. A Tévélaci című előadás vendége lesz Janklovics Péter is, így egészen biztos, hogy szem nem marad szárazon ezen az estén. FONTOS! Az eredetileg kiírt 19 órás előadásra hamar elfogyott az összes jegy, így 21 órakor ráadás következik – erre még a GYIK Recepcióján kaphatóak jegyek.

Csütörtökön a Búgócsiga tárja ki kapuit mindazoknak, akik szívesen meghallgatnák a Sopron Gospel előadását “Big” John Whitfield közreműködésével! Kezdés 20 órakor, belépő elővételben 1200 forint, a helyszínen 1500.

A péntek már több lehetőséget tartogat a kikapcsolódásra. 17:30-tól csillagászati bemutató kezdődik a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban. Erre jelentkezni a 99/537-620-as telefonszámon, vagy a fhnp@fhnp.kvvm.hu e-mail címen lehet, ahol további információval is szolgálnak.

A Final Cat rendhagyó Filmklubbal készül a Búgócsigában. Ezúttal két rövidfilmet láthat a közönség, melyekben olyan szereplőket láthatunk, mint Cserna Antal, Gryllus Dorka vagy épp Scherer Péter. A filmekben azonban van egy közös: a rendező egy anya, az operatőr az apa, míg a szereplő a saját gyermekük. Sikerüket már több nemzetközi filmfesztiválon is jutalmazták, és ezúttal ők maguk is ott lesznek a Filmklubon, ahol mesélnek saját élményeikről: Oláh Kata, Csukás Sándor és fiuk, Csukás Márton. Kezdés 20 órakor, a belépés ingyenes!

A filmezés után a Búgócsiga is zenével folytatja, Midstream Selections Dj Set várja a bulizni vágyókat. Eközben a Hangárban Honeybast lép fel, a Central Palace pedig a szalagavatósokat várja péntek éjjel.

programelvalaszto_kiallitas

A bánfalvi könyvtárban január 31-ig láthatjuk a “Bánfalva a képzőművészetben” című tárlatot. A kiállításon Fejér Zoltán, Gáspárdy Tibor, Giczi Lajos, Giczy János, Grabner József, Magyarné Derszib Eti, Sarkady J. Antal alkotásai tekinthetőek meg.

“Poncichter Világ Kari Bácsi szemével” – azaz Dr. Friedrich Károly fotóiból nyílt kiállítás a Rejpál Házban (Várkerület 7.). Látogatható: január 29-ig.

 Lendvay Péter Gergely képzőművész üveg-szobor kiállítása a Fabricius Házban tekinthető meg (Fő tér 6.) január 13-tól február 12-ig hétfők kivételével minden nap 10-18 óra között.

Január 20-tól Élet-tér-kép címmel látogatható Ráth Márton kiállítása a Búgócsigában. A rajzok, festmények, fotók ingyenesen megtekinthetők nyitvatartási időben.

A Corvinus Magyar – Osztrák Baráti Kör kiállítását január 18 és 31 között tekinthetjük meg a Liszt-központ II. emeleti kiállítóterében. A kétnemzetiségű és kétnyelvű egyesület az elmúlt majd 30 évben számos kulturális, gazdasági, politikai és sporteseményt szervezett és mozdított elő. Ezekről a közös, osztrák és magyar vonatkozású történésekről nyújt részletekbe menő ízelítőt a kiállítás. Nyitva minden nap 9-17 óra között.

programelvalaszto_egyeb

A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrára a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! Korcsolyázhatunk is a műjégpályán a NOVOMATIC Aréna szomszédságában. A Petőfi Színház 2016/2017-es évadában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Bár az időjárás már téli, a bátrabbak még edzhetnek a szabadban is, a Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban.

Kellemes kikapcsolódást!


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading