Minden ami Sopron

2022. 10. 06. csütörtök

Renáta

SOPRON
Borult

Sport

Lelátót kap a Városi stadion

Megkezdődtek a kivitelezési munkálatok a Városi stadionban.

stadionfelujitasAz elmúlt napokban mind a lelátó befedésével, mind a pályakorszerűsítéssel megbízott kivitelező felvonult a Városi stadionban és megkezdődött a magyar kormány sportfejlesztési támogatásának köszönhetően közel félmilliárd forintból megújuló sportlétesítmény fejlesztése.

Többek között lefedik a keleti oldalon meglévő 3000 fős nyitott lelátót, ami az első sorig fedve lesz. A pályakorszerűsítés részeként pedig alagcsövezik a centerpályát és kialakítják az automata öntözéshez szükséges rendszert.

A létesítmény technológiai megoldásai a projektnek köszönhetően kielégíthetik az NB I szintű labdarúgó mérkőzés követelményszintjét és lehetőséget adhat egy későbbi nézőtér bővítés során UEFA mérkőzés megrendezésére is.

A kialakítást befolyásoló tényezők közül kiemelt szempont az aréna hangulat, valamint a labdarúgó sport népszerűsítését szolgáló, minden napszakban és minden helyről megfelelő rálátás biztosítása. A tartószerkezet kialakításánál a meglévő beépítéshez illeszkedő, a városképet nem zavaró, lelátó tervezése volt a cél. Ennek részeként esztétikus burkolat díszíti majd a keleti lelátó hátoldalát.

A munkálatok várható befejezési ideje a centerpálya rekonstrukció esetében augusztus vége, a lelátólefedésnél pedig ez év vége.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading