Minden ami Sopron

2019. 05. 25. szombat

Orbán

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Lehűtötte a Salamanca csarnokát a Sopron Basket

Szerda este Salamancát is bevette a soproni kosárcsapat – erre az elmúlt egy évben senki sem volt képes az Euroligában.

Az EB selejtezői miatt szünetet tartott a női kosárlabda világa, de szerdán már folytatta menetelését a Sopron Basket az Euroligában. A bevehetetlennek tűnő spanyol Salamanca csarnokában kellett helyt állni, amire nem sokan képesek. Az előző szezonban és idén is veretlenek hazai pályán az Euroligában.

amanda_el

Fotó: FIBA

 

Remek rajtot vett a Sopron, a hazaiak csak kapkodták a fejüket – 1-10-nél időt is kértek. A Sopron nem ismert elveszett labdát, nagyon koncentráltan játszottak az első negyedben, így hiába talált magára a Salamanca, tíz perc után így is 16-25-re a magyar csapat vezetett. Ahogy várható volt, a folytatásban változott a játék képe, a hazaiak elkezdtek apránként visszazárkózni. A félidőben így is 38-38-as állással vonultak a csapatok.

A harmadik negyed is soproni kosárral indult, de jó ideig fej-fej mellett, és egyre feszültebb hangulatban játszottak a csapatok. Aztán újabb soproni percek következtek, 44-51-ig sikerült ekkor ellépni. Persze Euroliga szinten ez nem különbség, és hamar magára talált újra a spanyol csapat, 55-59-ig zárkóztak az utolsó negyed előtt. Csapatkapitányhoz méltóan egy remek utolsó másodperces triplával indította az utolsó negyedet Fegyverneky, de nyugalomra még nem volt ok. Bár láthatóan végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést a Sopron, a Salamanca ismét közeledett – több ezer spanyol szurkoló örömére.Sőt, a negyed közepén át is tudta venni a vezetést a hazai gárda, bár nem tartott sokáig az örömük. Az utolsó két percbe 70-72-es állással érkeztek a csapatok. Ekkor lépett elő vezérré a soproniak közönségkedvence, Turner Yvonne, aki előbb egy látványos kosár plusz büntetős akciót hajtott végre, majd még slusszpoénként egy triplát is bevágott, elcsendesítve ezzel 3500 szurkolót. A végén már nem változott az állás, 70-78-ra győzedelmeskedett a Sopron Basket Spanyolországban.

Az Euroliga B csoportjában egy komoly holtverseny alakult ki: az élen a jövő héten Sopronba érkező Dynamo Kursk négy győzelemmel áll, mögötte viszont már öt csapat is 2/2-es mutatóval rendelkezik (csütörtök este a Hatay egy győzelemmel szintén csatlakozhat ehhez a holtversenyhez).

További részletek a Sopron Basket weboldalán.

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading