Minden ami Sopron

2021. 01. 20. szerda

Sebestyén

SOPRON
Borult

Sport

Látványos show és magabiztos győzelem a Sopron Basket szezonnyitóján

A Cegléd 15 perc után elvesztette esélyét Sopronban, ígéretes játékkal mutatkozott be a Sopron.

wbela_sbszezonnyito

Forrás: www.wb-sopron.com / Wölfinger Béla

 

Vasárnap este lépett először pályára a 2018/19-es szezonban a Sopron Basket női kosárlabda csapata. A tavaly Euroliga ezüstérmet és bajnoki aranyérmet szerző klub meccsét már délutántól a legkisebb kosaraspalánták vezették fel. 18 órakor látványos show keretében futott be a csapat a pályára, ezután pedig a tavalyi sikereknek emléket állító zászlókat húzták magasba. Az Év Játékosa díjat a csapatkapitány, Fegyverneky Zsófia kapta, majd egykori játékosát, Zsovár Orsolyát búcsúztatta a Sopron Basket.

A mérkőzés “tipikus szezonnyitó” módjára döcögős játékkal indult, az első negyedet még egy ponttal meg is nyerte a Cegléd. A folytatásban viszont előhúzta az Európa-szerte megismert “Sopron-védekezést” Roberto Iniguez csapata, és a félidő előtti utolsó másodpercben elhelyezett triplával már tíz pont fölötti előnyben voltak a hazaiak.

A látványos megoldásoktól sem mentes mérkőzésen a fordulás után már egyértelművé vált a Sopron Basket fölénye. Ebben a húsz percben 49-16-ot produkált a bajnoki címvédő, így méltóképp mutatkozott be a teltházas közönség előtt. A végeredmény: 96-53.

További részletek a klub oldalán.

Folytatás szombaton 18 órakor ismét hazai pályán a DVTK Miskolc ellen.

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading