Minden ami Sopron

2021. 12. 06. hétfő

Miklós

SOPRON
Borult

Sport

Kosárlabda: a lányok igazi parádét mutattak be, a fiúk újabb vereségbe futottak

Dupla meccset játszottak a Novomatic Arénában, a lányok nagy verést mértek a Vasasra, a fiúk sokáig tartották magukat a ZTE ellen.

Szombaton délután a Sopron Basket idei utolsó előtti mérkőzését játszotta, melyen a Vasas Akadémia volt az ellenfél. A hétközi Euroliga győzelem után nem volt sok ideje pihenni a csapatnak, bár erre a várhatóan könnyebb összecsapásra a fiatalokat állította hadrendbe Roberto Iniguez vezetőedző. Ők meg is hálálták a bizalmat, és a kemény védekezés mellé igazi kosárparádét varázsoltak, melyre persze a rutinosabb játékosok is beálltak időnként. A félidőben egészen rendhagyó, 72-27-es állást mutatott az eredményjelző! A fordulás után kicsit visszaesett az addigi lendület, a Vasas is próbálta megúszni újabb 70 kapott pont alatt a második félidőt, de ott is dominált a Sopron, mely a saját fiataljaira építve 115-59-es diadalt aratott.

A lányok előtt még egy nagy feladat áll a téli szünet előtt: szerdán itthon kellene legyőzni a lengyel CCC Polkowice gárdáját az Euroligában, hogy megtarthassa a fantasztikus 2. helyezését a tabellán.

sopronikosarak

 

Kevésbé pozitív az állás a férfi csapat körül. A Sopron KC este a Zalaegerszeget látta vendégül. A hazaiak eddig összesen egy győzelmet tudtak felmutatni a bajnokságban, nyolc vereség mellett, közben a Zalaegerszeg a kezdeti rossz forma után elkezdte szállítani a győzelmeket. A meccs nem indult jól, de még időben visszazárkóztak Sabáli Balázs tanítványai. Az első félidő végig szorosan alakult (39-41), sőt, a harmadik negyed második feléig is pár ponton belül tartotta magát a Sopron. Ekkor lépett oda kicsit a ZTE, és tíz pont körüli előnyt épített ki magának. Ezt az utolsó negyedben nagyon határozottan őrizték is a vendégek, így az SKC kilencedik vereségét is elszenvedte: 84-91.

 

 MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading