Minden ami Sopron

2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson

SOPRON
Borult

Sport

Kosárlabda: a hölgyek simán győztek, a fiúk drámai mérkőzésen maradtak alul

A BEAC otthonában már az első félidőben eldőlt a Sopron Basket mérkőzése, az SKC azonban néhány pontos vereséggel és súlyos emberveszteséggel tért vissza Debrecenből.

A bajnoki alapszakasz utolsó körei zajlanak a kosárlabdában. A lányokat Budapestre, a BEAC Újbuda otthonába szólította a sorsolás. Nem titkolt célja volt a Sopronnak, hogy a közelgő rájátszás és az Euroliga Final Four előtt különböző részfeladatokra koncentráljanak a mérkőzésen, valószínűleg a BEAC egyetlen reális célja is ez lehetett. Az első negyed végén már 12-26-os állást regisztráltak, a félidőben pedig már 24-49-et mutatott az erdményjelző.

A fordulás után a Sopron már nem tudott olyan iramú játékot mutatni, mint előtte, ez betudható annak az egész heti kemény edzésmunkának, ami a szezon közben a heti két mérkőzés mellett nem fordul elő. Most azonban a közelgő fontosabb feladatok előtt szükséges volt. Ennek ellenére nem volt már kérdés a győztes kiléte: a Turner nélkül játszó Sopron 54-84-es végeredményt állított be.

További részletek a csapat oldalán.

sopronikosarak

Debrecenben lépett pályára a Sopron KC szombaton délután. A hazaiak pályája szinte bevehetetlen az idei szezonban, ráadásul az SKC idén nem is brillírozik az idegenbeli pályákon, ám most szükség volt a jó játékra. Az első negyed közepéig fej-fej mellett jártak pontgyártásban a felek, ám büntetőkből és távoli dobásokból 13 pontos előnyt szedett össze a Debrecen az első tíz perc végére, 31-18. Hullámzó folytatás jött sérüléssel, technikai hibával, zsákolásokkal, eladott labdákkal. A Sopron visszazárkózott, de a DEAC is tudott újítani, a negyed végén azonban megint az SKC ült fel a hullámra, így 51-46-ra zárkózva vonultak pihenőre a csapatok. A fő probléma nem is a pár pontos hátrány volt, hanem hogy kórházba kellett szállítani az SKC légiósát, Fullert, akinél azóta kiderült, kettős csuklótörés miatt műtétre szorul, és már biztosan nem léphet pályára ebben a szezonban. Közben Dénes Gábor a talpával bajlódva jelezte, a második félidőben nem tud pályára lépni.

Nagy elánnal indult neki a folytatásnak Sabáli Balázs legénysége, sikerült is egyenlíteni, ám pár eladott labda után megint a Debrecen lépett meg. Közben Alan két sportszerűtlen megmozdulás után a kiállítás sorsára került, harmadik játékosát veszítette el az SKC. A nehézségek ellenére jól tartotta magát a Sopron, 72-68-ról indult a záró etap. Az utolsó tíz perc már az idegek harca volt, ahol 2 és fél perccel a vége előtt Wesley is kipontozódott a vendégeknél. A hajrában pedig pontos büntetőzéssel a Debrecen behúzta a mérkőzést 104-97-re.

Részletek a mérkőzésről itt, Fuller sérüléséről itt.


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading