Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Sport

Kosaras hírek

Az SKC megvált játékosától, a Sopron Basket rögtön kettővel is hosszabbított.

Az eredménytelen ősz után már történtek változások az SKC férfi kosárlabda klub háza táján, ám egy komolyabb sérülés-hullámmal vegyítve továbbra sem javult a helyzet. Az 1 győzelem és 11 vereség után Sterbenz László szakmai igazgató nyilatkozott a klub hivatalos oldalának, melyben kifejtette, hogy át kell értékelni a szezont, és tavaszra a minimális cél az NBI-ben maradás lesz.

A Sopron KC legfrissebb híre, hogy szerződést bontottak Európa-bajnok légiósukkal, Sasa Zagoraccal. Fontos szempont volt, hogy a sérült játékos a vártnál lassabban gyógyult, így a szintén sérült Dénes Gábor és Tóth Gergő kiválásával nem maradt játékos erőcsatár poszton, ami mielőbbi megoldást kívánt a klubtól. A tervek szerint rövidesen érkezhet is új játékos – legalábbis égető szükség lenne rá, hogy a soron következő mérkőzéseken már bevethető legyen.

SKC következő mérkőzései: január 3. szerda, 19:00 SOPRON KC – KÖRMEND, január 6. 18:00 MAFC – SOPRON KC

sopronikosarak

A női szakágban kifejezetten jól áll a Sopron Basket: a téli szünetben az Euroliga csoport második helyén állnak, a Magyar Bajnokságban pedig szintén csak egy csapat áll előttük. Érezhetően jól összerakott a keret, hajtós, küzdős játékosok alkotják a csapatot, és a saját nevelésű fiatalok is egyre nagyobb felelősséget kapnak – amivel élnek is rendszeresen. A minap be is jelentette a klub, hogy újabb egy évvel meghosszabbítja soproni pályafutását Aleksandra Crvendakic. Az ifjú szerb tehetség már ötödik szezonját kezdi majd meg itt, ami a pályán mutatott teljesítménye alapján nagyon is jó hír a Sopronnak, ráadásul a közönség is igazán megkedvelte már őt. Szintén hosszabbított Tina Jovanovic, akit épp az Euroliga vonzott ide Miskolcról, és az elmúlt hónapok alapján látható, hogy nagyon meg is állja a helyét Európa elitjében.

A Sopron Basket következő mérkőzései: január 4. csütörtök, 17:00 DYNAMO KURSK – SOPRON BASKET, január 6. 15:00 BEAC ÚJBUDA – SOPRON BASKET.

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading