Minden ami Sopron

2022. 08. 13. szombat

Ipoly

SOPRON
Borult

Sport

Kosaras és focis vasárnap – eredmények

A Sopron Basket, az SKC és az SVSE is pályára lépett vasárnap, egy győzelem, egy vereség és egy döntetlen végeredménnyel.

A Sopron Basket női kosárlabda csapata a bajnoki döntő második felvonására készült, amelyet egy győzelemnyi előnyből kezdhetett (három győzelemig tart a párharc). A nagyon kemény mérkőzést alapvetően uralta a Sopron. A 19-12-es első negyed után elképesztő védekező csata alakult ki, rengeteg eladott és szerzett labdával. Mindössze 6 pontot tudott szerezni ebben a tízpercben a Sopron, noha a Szekszárd is sokáig szenvedett, de egy ponttal átvették a vezetést (25-26). A fordulás után azonban elképesztő játékkal tért vissza a Sopron, és fokozatosan állva hagyta a vendégeket. Beindult a triplagyár is, ilyen védekezés mellett 27 pontot szórt a Sopron tíz perc alatt, 52-39-ről indult az utolsó felvonás. Noha láthatóan fáradnak már a soproni játékosok ennek a csodás szezonnak a végére, de nagy energiákat mozgósítva képesek voltak egy újabb győzelmet bezsebelni: 70-55.

Folytatás csütörtökön Szekszárdon, ahol egy győzelemmel megszerezhetné története 12. bajnoki címét a Sopron Basket. További részletek a klub oldalán.

sportklubok

A Sopron KC Jászberényben folytatta az alsóházi rájátszást, már abban a tudatban, hogy biztosan play-out-ban kell megküzdeni az NB1-ben maradásért. 6-2-vel kezdtek a soproniak a hazaiakkal szemben, de hamar fordítottak a jászberényiek, és egy nagy dobópárbaj után minimális előnybe kerültek az első negyed végére (28-25). Jól folytatta az SKC, jórészt előnyben volt a mérkőzés ezen szakaszában, néha már 10 pont körül is alakult a fór, de a félidőre visszajött a Jászberény. A harmadik játékrészben nagyjából megmerevedtek a frontvonalak, egyszer tudott felzárkózni a hazai csapat, de előnyben maradt az SKC. Az utolsó negyedben azonban megfordította a meccset a Jászberény és nem alakított ki nagy előnyt, de végig bírta már a lefújásig: 90-83

További részletek az SKC oldalán.

Az NBII-es labdarúgó csapat a Szegedet látta vendégül, akik a 27. percben vezetést szereztek. Alig indult el a második félidő, máris 0-2-re módosult az állás. A 71. percben büntetőrúgással jöhetett a Sopron, amivel szépített is, majd egy perccel később Batizi-Pócsi Balázs góljával egyenlített is. A végeredmény: 2-2.

Részletek az SVSE weboldalán.

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading