Minden ami Sopron

2019. 12. 08. vasárnap

Mária

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Kosár és foci hírek

Az SKC pályaelőnyt szerzett a play-out előtt, az SVSE hazai pályán kapott ki, bejelentést tett a Sopron Basket ügyvezetője.

A szezon utolsó párharcához ért a Sopron KC férfi kosárcsapat. A nem jól sikerült szezon végén a cél, hogy bent maradjon a csapat az NB1-ben, ehhez azonban a fővárosi MAFC-al kell egy párharcot letudni. Szombaton épp őket fogadta hazai pályán az SKC még a középszakaszban, aminek tétje az volt, hogy a győztes pályaelőnyt kap a play-out-ban. A jó kezdés után a második negyedben átvette az irányítást a vendégcsapat, és a félidő után is tartotta a különbséget. A záró etapban azonban belelendült az SKC, és egy nagy hajrával visszavette a vezetést, igaz csak 1 ponttal. Ez azonban elég volt a győzelemhez: Sopron KC – MAFC 83-82.

További részletek a klub oldalán.

sportklubok

Az SVSE NB2-es labdarúgó csapata a Gyirmót FC-t fogadta, már tét nélkül, hiszen az eredményektől függetlenül biztosan visszaesik a Sopron az NB3-ba. Az első félidőben kóstolgatták egymást a csapatok, de az első lépést végül Gyürki Gergő jóvoltából az SVSE tette meg, a 60. percben megszerezték a vezetést. A győriek rákapcsoltak, szerettek volna egyenlíteni, ez a 77. percben meg is történt. Nem kellett sokat várni a folytatásra, a 84. percben második gólját is megszerezte a vendégcsapat, ez pedig már a végeredmény lett: SVSE – Gyirmót FC Győr 1-2.

Beszámoló ide kattintva érhető el.

A Sopron Basket női kosárcsapata már lezárta eddigi legsikeresebb szezonját. A szurkolókat és a közvéleményt ilyenkor általában a jövő évi keret bejelentése szokta lázban tartani, azonban már ezzel is rég megvolt a klub szinte teljesen, hiszen mint ismert, a sikercsapat jövőre is együtt folytatja. Azért pár kérdés így is felmerült, ezekre Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője az M1 műsorában adott választ. Az elmúlt időszakban felröppentek olyan hírek, hogy a spanyol tréner, Roberto Iniguez nem tölti ki második évét Sopronban, de Török Zoltán bejelentette, hogy ő és edzői stábja is visszatér a nyár végén a klubhoz, noha rengeteg ajánlatot kapott más csapatoktól is. A játékosállományt illetően két kérdés maradt nyitva: a szezon közben ideérkező Danielle Page szerződése lejár, de Török Zoltán nem zárja ki, hogy még láthatjuk majd őt itt. A családi tragédiája miatt az Euroliga negyeddöntőjekor távozó Alaina Coates viszont visszatér, ő addig a WNBA-ban vitézkedik.

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading