Minden ami Sopron

2023. 06. 06. kedd

Norbert

SOPRON
Borult

Sport

Kiegyensúlyozott csoportban a Sopron Basket

Előfordulhat, hogy csak januárban indul a női kosárlabda Euroliga, melynek lebonyolítására a soproniak ügyvezetője is tett egy javaslatot.

csoportokel

Az Euroliga hétfői müncheni online sorsolásán a Sopron Basket a „B” megjelölésű csoportba került a UMMC Jekatyerinburg (orosz), Bourges Basket (francia), Famila Schio (olasz), TTT Riga( lett), Galatasaray (török), Basket Landes (francia) társaságában. Ide csatlakozik majd a SPAR UNI Girona (spanyol) – ACS Sepsi-SIC (román) selejtező párharc győztese.

A csoport: Dinamo Kurszk (orosz), ZVVZ USK Prága (cseh), Fenerbahce (török), Nadezhda Orenburg (orosz), Perfumerias Avenida (spanyol), LDLC ASVEL Feminin (francia), VBW Arka Gdynia (lengyel), ALUINVENT-DVTK Miskolc – Izmit Beleyidespor
B csoport: UMMC Jekatyerinburg (orosz), Sopron Basket, Bourges Basket (francia), Famila Schio (olasz), TTT Riga (lett), Galatasaray (török), Basket Landes (francia), SPAR UNI Girona – ACS Sepsi-SIC

„Rendkívül kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, amelyben a Jekatyerinburg toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből. Kis túlzással a 2-8. helyen bármi megtörténhet. Az igazi kérdés azonban a klubvezetők délutáni megbeszélésére marad…” – kommentálta a délelőtti sorsolást követően a klub ügyvezetője, Török Zoltán.

Gáspár Dávid vezetőedző egyetértett az ügyvezető gondolataival: „Én is azt gondolom, hogy kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, ahol a Jekatyerinburg kiemelkedik. Minden ellenfelünket tiszteljük, és nem gondolom, hogy ebben a sorozatban lehetne arról beszélni, hogy bármelyik mérkőzés is könnyű lenne. Minden mérkőzésen a csapatban rejlő potenciál maximumát próbáljuk elérni, megközelíteni, bízom benne, hogy ez az eredményességben is meg fog mutatkozni!”

A hivatalos időpont-egyeztető után (amennyiben az eredetileg tervezett menetrendre kerül sor, úgy a soproni lányok csütörtökönként, 18 órakor fogadják aktuális ellenfelüket) került sor a délutáni vezetői értekezletre. Ezen elhangzott, hogy a FIBA „B” tervvel is számol, mely januári indulást jelent. Török Zoltán is élt egy javaslattal, miszerint januári indulással heti két mérkőzés lebonyolítására is sor kerülhetne, amennyiben sikerül egyeztetni az érintett országok szövetségeivel, a nemzeti bajnokságok menetrendjét illetően. „Bízom benne, hogy nem a mérkőzés szám csökkentése lesz a megoldás, hiszen bőven van idő kidolgozni egy jó menetrendet.” – emelte ki Török Zoltán. A FIBA testülete, a soproni klub ügyvezetőjének javaslatát is megfontolva, szeptember 1-én ül össze és dönt az aktuális járvány-helyzet alapján a lebonyolítás kapcsán.

Forrás: www.wb-sopron.comMIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading