Minden ami Sopron

2022. 10. 01. szombat

Malvin

SOPRON
Borult

Sport

Keretet hirdetett a Sopron Basket

Négy távozó, két érkező, és egy 16 éves tehetség a Soproni Darazsak Akadémiáról.

A Sopron Basket ügyvezetője, Török Zoltán mutatta be a csapat jövő évi keretét, hangsúlyozva, hogy más összetételű csapat kialakítása volt a cél, de az anyagi lehetőségek végett újra kellett tervezni mindent. “Klubunk anyagi helyzetéről szólva el kell mondanom, hogy több negatív hatás is ért bennünket egyszerre, ami terveink újragondolására kényszerített bennünket. Még így is elképzelhető, hogy év közben további korrekcióra szorulunk, ami nagyon fájdalmasan is érintheti a szezonunk második felét.” – emelte ki Török Zoltán.

Candice Dupree, Dubei Debóra, Weninger Virág és Aleksandra Crvendakic révén négy meghatározó játékos távozik.

A csapat-kapitány Fegyverneky Zsófia, Jelena Brooks, Tina Krajisnik-Jovanovic, Határ Bernadett, Briann January, Czukor Dalma, Varga Alíz és Varga Sára szerződés hosszabbítása már korábban bejelentésre került. Varga Kamillával is sikerült megállapodniuk a folytatásról, továbbá a kerethez csatlakozik – 3 éves kontraktussal – a Sorproni Darazsak Sportakadémia 16 éves tehetsége, Pfeiffer Virág.

Mindössze két új érkezőt jelentettek be Gabby Williams (francia útlevéllel) és Megan Walker személyében, akik mind a neves UCONN egyetemem edződtek és váltak sokoldalú, taktikailag magasan képzett játékosokká.

A szakmai stáb változatlan felállásban folytatja, hiszen Gáspár Dávid vezetőedző, Stevan Karadzic mentor, Laczka Miklós elemző- és másodedző, valamint Szegedi Róbert erőnléti edző is a klub kötelékében maradt.

“Rendkívül szűkös és hirtelen drasztikusan megfogyatkozott költségvetésünkből tehát 2 fiatal tehetséges játékos számára létesítettünk státuszt a kívánatos 4 helyett. Óriási kérdés a következő szezon lebonyolíthatósága, főleg nemzetközi mérkőzések tekintetében, mint ahogy a felkészülési menetrendünk is, de bízunk benne, hogy ősztől újra nagyközönség előtt menetelhetünk tovább.” – zárta gondolatait az ügyvezető.

A Sopron Basket 2020-2021-es kerete (Név/Poszt)

Fegyverneky Zsófia 1-2
Briann January (USA) 1
Varga Kamilla 1
Varga Sára 1
Pfeiffer Virág 2
Gabby Williams (FRA) 2-3-4-1
Czukor Dalma 3
Megan Walker (USA) 3-4
Varga Alíz 4
Jelena Brooks (hazai nevelés) 4-5-3
Határ Bernadett 5
Tina Krajisnik-Jovanovic (SRB) 5

Vezetőedző: Gáspár Dávid
Edző: Laczka Miklós
Erőnléti edző: Szegedi Róbert
Mentor: Stevan Karadzic

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading