Minden ami Sopron

2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson

SOPRON
Borult

Sport

Kerekesszékesek kosaraztak az Arénában

Ráadásul bajnoki mérkőzések keretében. Két soproni csapat is játszott vasárnap.

Vasárnap sokan megfordultak a Novomatic Arénában. Az egyik teremben a Tortadíszítő verseny zajlott, a csarnokban pedig a kerekesszékes kosarasok játszottak. Aki először meglátta a pályán guruló játékosokat, igencsak meglepődött, pedig már évek óta kosaraznak hazánkban is sérültek, ráadásul ép társaikkal együtt. Itt ugyanis lehetőség van vegyes felállásra, ráadásul a nemeket tekintve is.

DSC_5979

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

A szabályok szinte ugyanazok, mint a “klasszikus” kosárban: 5 fős csapatok vannak a pályán, 24 másodpercig támadhatnak, tudnak faultolni és bármilyen meglepő, lépéshibát is véthetnek a játékosok. A labdát pattogtatniuk kell, miközben hajtják széküket, és ha kettőnél többet hajtanak pattintás nélkül, az már bizony hibának számít. Sopronban két csapat is alakult: a Soproni Tigrisek már évek óta űzi ezt a sportágat, a Soproni Sólymok még újoncok. Rajtuk kívül a tavalyi bajnok, a budapesti Törekvés SE érkezett a hétvégén Sopronba.

DSC_6020

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

A három csapat vasárnap már délelőtt birtokba vette az Aréna pályáját, mindenki játszott mindenkivel. A nyitányon rögtön a két soproni egylet nézett farkasszemet egymással. Az első percekben mindkét csapat idegesen játszott: a Tigrisek egy büntetőt dobtak be, a túloldalon a Sólymok egy kétpontossal nyitottak. Ahogy elmúlt a kezdeti idegesség, fokozatosan javult a játék, ami a Tigrisek javára billentette a mérleg nyelvét. A rutinosabb csapat végül magabiztos győzelmet aratott, 44-10-re győzték le a Sólymokat.

DSC_6125

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

A Soproni Sólymoknak nem sok ideje maradt pihenni, máris jött második mérkőzésük a Törekvés SE-vel szemben. A menetrend hasonló volt, a tavalyi bajnok esélyt sem hagyott a soproniaknak, végül 37 pontos győzelemmel fejezte be a mérkőzést. A nap utolsó találkozója tűnt a legizgalmasabbnak, a Soproni Tigrisek és a Törekvés SE között. Sokáig szoros volt a meccs, a jóval esélyesebb budapestiek nem tudták leszakítani a vendéglátóikat. A végig “nyílt sisakos” mérkőzést mégis sikerült behúznia a fővárosiaknak, 43-37-re.

A következő bajnoki forduló Miskolcon lesz, decemberben. Hajrá Sopron!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading