Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Sport

Jól végződött a szombat (késő)esti kosárdömping

A fiúk győzelme után hosszas matekozás jött és az ellenfelek eredményeinek követése, a lányok késő este is hozták extra védekezésüket.

Komoly téttel bírt a Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosármérkőzés. Az eredmények úgy álltak, hogy egy hazai győzelemmel szinte biztos a középházha jutás az SKC-nek. A Szeged sem adta könnyen magát, noha ők már biztosan a play-outban folytatják, az első negyedet egy ponttal be is húzták: 19-20. Feléledt aztán a Sabáli-legénység, és a nagyszünetre 10 pontos előnyt épített ki, 43-33.

Nem engedte el a vendégcsapat az SKC-t, a záró felvonásra megmaradt a tízpontos előny. A hajrában még volt egy fellángolása a Szegednek, de a végén rengeteget hibáztak, míg a hazaiak higgadtan játszottak. A vége: SKC – Szeged 74-62. A mérkőzés után már csak a többi mérkőzés kedvező alakulásában bízhatott a Sopron, ez bejött: 10. helyen becsúszott a középházba Sabáli Balázs legénysége. További részletek a klub oldalán.

sopronikosarak

Szokatlan módon a Sopron Basket női csapata játszott a férfiak után, 20:30-tól, ugyanis a negyeddöntős ellenfelük,  a VBW CEKK Cegléd csarnoka foglalt volt, a párharcot viszont szerette volna mindkét fél lezárni. A két klub megegyezett a szombat késő esti időpontról, így ismét hazai pályán láthatta a közönség a Final Four előtt utoljára mérkőző Sopron Basketet.

A szerdai meccsen kifejezetten nagy különbség mutatkozott a bajnoki éllovas és a tabella 8. helyezettje között, akkor fogadkoztak a ceglédiek, hogy szombaton nagyobb ellenállást fognak kifejteni. Az első percekben ez be is jött, a negyed közepén még csak 8-8 volt az állás. A Sopron jól védekezett, de a támadások nem akartak elsülni. A 12-18-az első tízperc után már bemelegedtek a hazai kezek is, és ismét meglógott a hazai csapat. Olyannyira, hogy a félidőig már alig dobott pontot a Cegléd, míg a Sopron hozta a formáját: 16-37.

A folytatás nem tartogatott meglepetést, fokozatosan nőtt a különbség, és egyre inkább úgy tűnt, a Cegléd nem tudja megakadályozni az újabb nagy verést. Sőt, a szerdai 34 dobott pontjukhoz képest szombaton 31-ig jutottak, igaz, a Sopron sem volt támadásban olyan éles. A végeredmény: VBW CEKK Cegléd – Sopron Basket 31-75.

A bajnoki negyeddöntőt 2-0-ra nyerte így a Sopron, április 18-án a legjobb négyben folytatják majd, ahol újabb két győzelmet kell szerezni a bajnoki döntőbe jutáshoz. Előtte viszont igazán nagy feladata van Roberto Iniguez együttesének: péntektől vasárnapig újra hazai pályán kell az Euroliga legjobb négyesében helytállnia, ahol ráadásul az elődöntőben a világ egyik legerősebb csapatának kikiáltott UMMC Ekaterinburg érkezik majd.


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading