Minden ami Sopron

2020. 07. 07. kedd

Appolónia

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Íme a Sopron Basket jövő évi csapata

Óriási LED kivetítő és a csapat serlegei várták a Novomatic Arénába érkező szurkolókat hétfő este.

anket

A hagyományokhoz híven szurkolói ankét keretében értékelték a szezont a klubnál, és egyúttal bejelentésre került a Sopron Basket 2019/2020-as szakmai stábja és játékosállománya.

Az óriási érdeklődés által övezett közönségtalálkozó interaktív módon vette kezdetét. Bemelegítésként a klub fényes sikereinek emlékezetes pillanatai elevenedtek meg, majd Török Zoltán ragadta magához a szót a LED falra kivetített videón keresztül.

Török Zoltán ügyvezető-igazgató értékelésében elismerően szólt az elmúlt két év teljesítményéről, mely csúcsra járatta a csapatot. Mind a szakmai sáb, mind a játékosok, mind a háttérben dolgozók elképesztő munkát végeztek. A pályán elért sikereken túl a két ikonikus FINAL4 rendezés, a csarnok és környékének fejlesztése, és az utánpótlásnál elvégzett munka is növelte a klub presztízsét.

„Sopron egy olyan rendezvényhelyszín, mely méltán lehet nemcsak a magyar, hanem az európai kosárlabdázás egyik fellegvára is, bizonyos alkalmakkor a fővárosa. Olyan varázst tudunk nyújtani és szervezést mögé tenni, ami egyedi! Soproni! Erre valamennyiünknek büszkének kell lenni!” – emelte ki Török Zoltán, miközben köszönetet mondott a kormány és a város vezetése felé is a támogatásukért.

A mindenre kitérő értékelés után került porondra a szurkolók számára vélhetően legizgalmasabb kérdés, a csapat állományának változása. Az már korábban bejelentésre került, hogy Roberto Iniguez és stábja nem kívánta meghosszabbítani lejáró két éves szerződését. „Amit Roberto vállalt nálunk, azt becsületesen teljesítette! Köszönet jár érte! Kívánom neki, hogy teljesüljenek az álmai, amik őt mozgatták mindig is. Új helyén szeressék legalább annyira, mint Sopronban és legyen még sikeresebb, mint Sopronban. Bízom abban, hogy valamikor egyszer talán még találkozhatnak az útjaink, addig is, ahogy ő is fogalmazott, mikor elköszöntünk egymástól: „Mind a ketten széllel szemben tovább!”

Ami a játékosokat illeti. Queralt Casas, Candice Dupree, és Amanda Zahui azok, akiknek nem tudtak szerződést ajánlani, bár maximálisan meg voltak velük elégedve. Turner Yvonne megtartása érdekében mindent megtettek, de ő az elmúlt három évben olyan magasságokba jutott Sopronban, hogy az ára a klub számára számunkra megfizethetetlenné vált.

SOPRON BASKET – 2019/2020

A jövő évi csapat keretének ismertetését a szerződéssel rendelkező játékosokkal kezdte Török Zoltán: „Fegyverneky Zsófia nélkül elképzelhetetlen a Sopron Basket! Rutinja, tudása, mentalitása, meghatározó védjegye a Sopron játékának!” – szólt elismerően a csapat kapitányáról a klub ügyvezetője. A fiatal magyar mag, a jövő Sopronjának alapjai, most már szűk rotációban, nagy tehertétellel és változatlan felállásban: Határ Betti, Dubei Debóra, Weninger Virág, Czukor Dalma és Varga Kamilla.

A szerződésüket meghosszabbító játékosaink közül a még mindig csak 23 éves, de már 6. szezonját megkezdő Aleksandra Crvendakic neve hangzott el elsőként, akire már ikonként tekintenek. „Ékes példája annak, hogy mit is jelent a soproni identitás!”

Török Zoltán örömmel jelentette be Tina Jovanovic 2 éves szerződés hosszabbítását, majd rátért az érkezőkre, akik közül a sorban egy olyan játékos kívánkozott az élre a bejelentés során, aki gyakorlatilag úgy jön vissza szülési-szabadságról, hogy el se ment.

welcome2019csapatv2

Jelena Brooks 5 szezonon keresztül olyan elementáris hárompontosokkal és pillanatokkal írta be magát a klub történelem könyvébe.

Egy fiatal tehetséggel folytatta a sort Török Zoltán, aki három évet írt alá. A 18 éves Varga Alíz a Vasas nevelése, azé a klubé amelyhez szoros érzelmi kötelék fűzi a klubot.

Végezetül egy rutinos amerikai kosárlabdázó került bejelentésre, a Phoenix Mercury első számú irányítója, Briann January, akinek az érkezése picit megváltoztathatja a csapat eddigi felállását. Két hátvédes szerkezetben fognak ugyanis nekivágni a szezonnak. „Egy olyan társat kerestünk az irányító posztra Zsófi mellé, akivel szerda-szombat ritmusban egész szezonban fenn tudjuk tartani a csapat irányító- játékának színvonalát. Régóta követem Briann játékát, különös tekintettel a 9 indianai szezonra. Láttam wnba-t nyerni és láttam többször a döntőbe vezetni csapatát Rendkívül megbízható irányító, akit hat éven keresztül beválasztottak a WNBA legjobb védőcsapatába. Bízom benne, hogy nem kell sok idő arra, hogy a soproni rendszerbe beilleszkedjen” – fejezte ki reményét Török Zoltán, hozzátéve, hogy keresnek egy további, 12. fiatal játékost.

„Ők azok, akiknek jövőre folytatniuk kell a soproni regényt, az elődök nagyszerű munkáját!” – zárta a játékosállománnyal kapcsolatos gondolatait Török Zoltán.

welcome2019edzok2

A vezetőedzői posztot egy fiatal, nagy reménységű szakember, Gáspár Dávid fogja betölteni, akivel több, mint két éve folyik párbeszéd, és az elmúlt 2 szezonban óriási meglepetésre bajnoki bronzéremig és negyedik helyig vezette a ZTE gárdáját!

„Rendkívül jó kommunikációs képessége van, kiválóan beszél angolul, minden áron tanulni akar és az elmúlt két évben nekem bizonyította azt, hogy minden feladat elvégzésére készen áll! Kívánom mindannyiunknak, hogy az ő vezetésével nyíljon hosszú távon új fejezet klubunk életében!” – fejtette ki Török Zoltán, majd áttért a szakmai stáb következő tagjára, akit egyben a saját szakmai mentorának is tekint.

Gáspár Dávid tanácsadója, mentorálója a soproni szurkolók egykori kedvence Stevan Karadzic, „Pista”, lesz, aki mögött szép edzői karrier áll felnőtt és utánpótlás vonalon egyaránt. Az ő feladata lesz a vezetőedző munkájának a segítése, és a fiatalok képzése is.

Az erőnléti és atléta edző, aki a rehabilitációért is felelni fog, Szegedi Róbert, aki az elmúlt évben gyönyörű munkát végzett a fiatalokkal és Fegyverneky Zsófiával az előszezonban, később Yvonne Turnerrel szezon közben, és a Soproni Darazsak Akadémián is bebizonyította rátermettségét.

Az elemző, scouting edző helye még kiadó, a tárgyalások több irányban is folynak.

„Fontos, hogy az eredményesség és az elvek is hűek legyenek a Sopron Baskethez, de az elvek jövőre még az eredménynél is fontosabbak lesznek! Hogy mit lehet kitűzni egy 13 szoros magyar bajnok 8 szoros Magyar Kupa győztes csapat elé a soron következő idénybe? Nyerjük meg a soron következő mérkőzést!” – zárta gondolatait Török Zoltán.

SOPRON BASKET 2019/2020

Zsófia FEGYVERNEKY 1-2 178 cm HUN 1984
Briann JANUARY 1-2 173 cm USA 1987
Kamilla VARGA 1-2 182 cm HUN 1999
Virág WENINGER 2 178 cm HUN 1997
Dalma CZUKOR 3 183 cm HUN 1999
Debóra DUBEI 3 183 cm HUN 1997
Aleksandra CRVENDAKIC 3-4 186 cm SRB 1996
Alíz VARGA 3-4 186 cm HUN 2001
Jelena BROOKS 4 189 cm SRB 1989
Tina JOVANOVIC 5-4 192 cm SRB 1991
Bernadett HATÁR 5 208 cm HUN 1994

Headcoach: Dávid GÁSPÁR
Coach: Stevan KARADZIC
Physical coach: Róbert SZEGEDI • Sopron Gokart - A száguldás élménye

  Motorzúgás és hangos berregések. Messziről is hallható száguldozás. Ha nem Forma1, akkor ez csak is a Sopron Gokart lehet. Sopronban, a Győri úti Lidl mellett található ez a remek szabadidős program!

 • Futásra fel!

  Az erdő csöndjét léptek zaja járta át. Ütemesen, összhangban egymással. A ropogó avar és a földön elszórt faágak felváltott reccsenése kissé felzavarta az állatokat, de búvóhelyükről tovább szemlélték az érkezőket. Az erdő énekesei bekapcsolódtak a szimfonikus halk zajforrásokba és elfogadták az új lények érkezését. Mint minden jólnevelt látogató, ők is a kijelölt úton haladtak, néhol […]

 • Soproni tekergő!

  Ugyan márciusban kitört a karantén és megállt az élet, a sport továbbra is engedélyezett volt. Így a következő videó leforgatása egyszerűbb volt és jóval kevesebb időt vett igénybe.

 • Keretet hirdetett a Sopron Basket

  Négy távozó, két érkező, és egy 16 éves tehetség a Soproni Darazsak Akadémiáról.

 • Elmarad a soproni U20-as leány kosárlabda EB

  A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) minden nyári kontinensviadalt törölt.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading