Minden ami Sopron

2019. 09. 17. kedd

Zsófia

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Idegenvezetők Világnapja Eszterházán: a barokk kínaizáló stílus jegyei

Nem mindennapi élményt kínál a fertődi Esterházy-kastély az idei Idegenvezetők Világnapján.

idegenvezetok2

A barokk chinoiserie (kínaizáló) stílus jegyei Eszterházán címmel előadással és kizárólag erre az alkalommal rendezett, ideiglenes kiállítással, majd szakmai tárlatvezetésre várják az érdeklődőket és a szakmai csoportokat február 22-én, pénteken, 11.00 órakor és 14.00 órakor.

A programok térítésmentesek, de előzetes regisztráció szükséges 2019. február 21-ig az info@eszterhaza.hu címen.

idegenvezetok3

A program első felében Horváth György gyűjteménykezelő szakvezetésével vetített előadásra kerül sor az 1700-as évekre jellemző chinoiserie (kínaizáló) stílus térhódításáról, és a kínai stílusvilág képzeletgazdag feldolgozásáról, majd a szakember részletesen is bemutatja a kiállítás tárgyait. A tekercsképek, bútorok, dísztárgyak – betekintést nyújtanak, a kínai stílus magyar enteriőrben való megjelenéséről és a korban megjelenő műtárgy másolásokra, hamisításokra is fény derül. Az Esterházy-kastély egyedülálló kínai lakktábláinál ezek technikájával, minden titkával és Mulan legendájával is megismerkedhetnek a látogatók. A chinoiserie megismerése után az érdeklődőket Magyarország legszebb barokk kastélyának termein vezetik végig.

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából összeállított ideiglenes kiállítást február 22-ét követő hétvégén (péntektől vasárnapig) még megtekinthetik a látogatók.

A vezetett túra időtartama: kb. 60 perc.

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading