Minden ami Sopron

2020. 09. 26. szombat

Jusztina

SOPRON
Borult

Sport

Futásra fel!

Az erdő csöndjét léptek zaja járta át. Ütemesen, összhangban egymással. A ropogó avar és a földön elszórt faágak felváltott reccsenése kissé felzavarta az állatokat, de búvóhelyükről tovább szemlélték az érkezőket. Az erdő énekesei bekapcsolódtak a szimfonikus halk zajforrásokba és elfogadták az új lények érkezését. Mint minden jólnevelt látogató, ők is a kijelölt úton haladtak, néhol megálltak és magukba szívták-kissé gyorsabban, mint andalgó társaik- a fák, a fű, a talaj és a virágok keveredő illatát. Egy-egy elkapott szó is jelezte jelenlétüket: Huh.. Merre kell menni? Miért ilyen magas ez a domb? Ugye már elhagytuk a felét? A sportok természetbarát művelői voltak ők, a terepfutók.

Anger? Várker? Lővér kör? Ha van rá lehetőségünk miért nem megyünk az erdőbe? A természetbe, ahol nem kell tartanunk az embertömegektől és az átható, vizslató pillantásoktól. Talán a távok hossza tart vissza? Lehet sétálni, senki nem ellenőrzi. Esetleg a dombok? Egyet mondok: kemény combok! Vagy éppen extrém természetvédők vagyunk, akik a lehullott ágak és levelek békés szinergiáját nem szeretnénk megzavarni? Nyugalom, a tudomány mai állása szerint ez sem lehet akadály! Futás a természetbe! Mi is ezt tettük..

A Sopron Trail, a vírus helyzetre való tekintettel, a technika segítségével oldotta meg a programjainak lebonyolítását. A mindenamisopron.hu csapata is sikeresen teljesítette a terepfutó verseny 5,9 kilométeres szakaszát. Az erdőt átszelő ösvényeken, a természet csodái között vezetett utunk. Az okostelefonokra letölthető applikáció segítségével lehet elnavigálni a kijelölt útvonalakon. Ez először számunkra is egy kis nehézséget okozott, de könnyen bele lehet jönni már az első kilométer után. A 200 méteres szintemelkedés is pont annyi terhelést okozott, ami nem volt túl megerőltető, és pár perc regenerálódás után a fűben, már teljesen frissek voltunk. A terepfutás úgy érzem olyan, mint a nutella, ha egyszer belekóstolsz nem bírsz leállni vele. Egy pici, na még egy pici, és hopp eltűnt egy egész üvegnyi! Ugyanígy: na még arra egy kör, még addig a fáig, gyorsan még azt az ugráló mókust érjük be.. És hopp, csak fogynak a kilométerek! Mennyivel izgalmasabb, mint körözni egy kiépített pályán vagy a futópadon bámulni a képernyőt.. Ne zárkózz be, gyere a természetbe!

 

További információ: https://soprontrail.hu/index.php

A MapRun alkalmazás használata és soproni vonatkozásai az alábbi linken olvashatók:
http://sopronitajfutas.hu/sopron-trail/SopronTrailMapRun.html

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading