Minden ami Sopron

2023. 09. 30. szombat

Jeromos

SOPRON
Borult

Sport

Fiatal tehetséget igazolt a Sopron Basket

A bivalyerős, 193 cm magas amerikai Alaina Coates Sopronban kezdi meg profi karrierjét.

welcome_alaina_coates

Mint arról már beszámoltunk, a klub költségvetése nem tette lehetővé, hogy szerződést hosszabbítsanak Crystal Langhorne-nal. A klub tájékoztatása szerint nem sikerült a szükséges fedezetet előteremteni más már befutott, rutinos center szerződtetésére sem. A klub vezetése ezért egy, már a jövő évi szezonnal kapcsolatban folyamatban levő, előrehaladott tárgyalást módosított és gyorsított fel. A klub filozófiáját követve ugyanis egy olyan fiatal tehetség menedzsmentjével folytattak egyeztetéseket, aki előtt nagy jövő állhat.

Így került sor a mindössze 22 éves Alaina Coates szerződtetésére. A 193 cm magas, kiváló fizikummal megáldott centert tavaly a Chicago Sky draftolta, ám egy szerencsétlen bokatörés megakadályozta abban, hogy megkezdhesse profi karrierjét. A Dél-Karolina Egyetemet követően Sopron lesz tehát első állomáshelye. Ahogy azt több nyilatkozatában is elmondta, tökéletes rehabilitációra törekedett, ezért a kényszerű pihenőt egyéni munkára, illetve szociológiai tanulmányainak befejezésére használta fel.

Alaina Coates szerződése a szezon hátralevő részét illetően nyitott, de túlmutat a Fenerbahce elleni párharcon, miután a 2018-19-es szezon végéig szól!

Az amerikai center február 12-én, hétfőn érkezik Sopronba, és kezdi meg a felkészülést a február 28-án, Sopronban rajtoló, török Fenerbahce elleni Euroliga negyeddöntő párharcára.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading