Minden ami Sopron

2018. 06. 20. szerda

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Heti téma

Fertő-tó kör 2017

117 Km vezetett kerékpártúra, frissítőpontok, mobilszervíz, egészségügyi ellátás, kísérőautó, zenés gulyásparti, madárcsicsergéses jó hangulat! :)


A Fertő-tekergő szervezésében idén is megvalósul a Fertő-tó kör! Aki nem jelentkezett az Ultrabalatonra, szeret kerékpározni és ide viszont időben regisztrált, csodás élményben lehet része!

IDŐPONT: 2017. május 20. (szombat)
START/CÉL HELYSZÍNE: Hegykő, Szent Mihály utca 28, tornacsarnok melletti terület

Indulás: 9:00 – Várható érkezés: 18:30

Bejelentkezés, kerékpár átvizsgálás:

május 19. péntek 18:00-20:00 + május 20. szombat 06:00-08:30


 

Az alábbiakban néhány hasznos információ a szervezőktől a túrához:

A túra végig a Fertő tó körüli kerékpárúton és kerékpáros barát útvonalon halad, magyar oldalon a nemrég átadott kerékpárutat használhatjuk, míg osztrák oldalon a B10 jelűn fognak haladni. A bicikliutak minősége kiváló, még a Weiden-Podersdorf szakasz kb. 4 kilométeres részén is, ahol természetvédelmi okokból nem aszfaltos, hanem murvás az út.

Szintemelkedésre a nap első felében kell számítanunk, a Balftól kezdődő dombokról csodálatos a kilátás a tóra, igaz ezért meg kell egy kicsit küzdeni! Fertőrákos, Mörbisch és Rust lankái után a túra további részén sík terep várja a résztvevőket.

Végig nemzeti parki övezetben lehet haladni, így a környezetre fokozottan kell ügyelni!
 

Fontos információ, hogy a túrán való részvételhez nem elegendő a regisztráció, és a részvételi díj befizetése. A helyszínen minden bicajnak át kell esnie egy rövid átvizsgáláson, ez után következhet a startcsomag átvétele, ami tartalmazza a részvételt igazoló azonosítókat is, aminek indulás előtt fel kell kerülnie a bringára.

Hogy ez a procedúra gördülékenyen és zökkenőmentesen történjen, a szervezők kérnek mindenkit, előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiuk érdeke a biztonság! Nem megfelelő műszaki állapotú kerékpárral magunk és mások épsége érdekében nem vehetünk részt a túrán! A KRESZ betartása kötelező, figyeljünk a forgalomra, figyeljünk egymásra.

A túra során három frissítőpont és egy összeváró pont lesz, így a túrát 25-30km- es etapokban teljesítik. Kérnek mindenkit, hogy tele kulaccsal induljon, és egy csoki, energia szelet is legyen a tarsolyban! A frissítő pontokon mindenki feltöltheti készleteit. Fejvédő használata nem kötelező de ajánlott, ahogy a szemüveg és a kesztyű is jó ha kéznél van.

Öltözködjünk rétegesen, az Alpok lábánál az időjárás megtréfálhat, így esőkabát is jó, ha van nálunk. Haladás közben figyeljünk egymásra és az előttünk haladókra! Biztonságos távolságban közlekedjünk egymástól, az előttünk lévő bármikor lefékezhet! Ha az úton akadályokkal találkozunk (oszlop, gödör…), értesítsük a többieket, adjuk tovább az információt (legegyszerűbb, ha kiabálunk)!

Akinek a túra során bármilyen problémája merülne fel, bizalommal forduljon a szervezőkhöz, megpróbálunk mindenre megoldást találni!

fertő-tó kör

Előfordulhat, hogy valamilyen okból úgy érezzük, nem tudunk tovább tekerni. Lehetőség lesz a kísérő autóba beszállni, hogy egy kis pihenő után újult erővel tudjunk csatlakozni a túrához! Akinek a kerékpár meghibásodása miatt hiúsulna meg a táv letekerése a szervizkocsinál lehetősége van menet közben kerékpárt bérelni! A részvételi díj ezt a költséget nem tartalmazza. A szervizkocsi végig rendelkezésre áll, így megoldja az út során felmerülő műszaki gondokat, de a beépített alkatrészeket nekünk kell fizetni. Fontos, hogy egy tartalék belsőt mindenki hozzon magával, a ragasztásra nem lesz idő!

Túra lesz, nem verseny, így a csapatnak van eleje és van vége. Az eleje 23 km/h-val halad, persze lesznek lassabb és gyorsabb szakaszok is. Ha úgy döntünk, gyorsabban szeretnénk tekerni, megtehetjük, de a szerviz és a kísérőautó a fő csoportot követi és a frissítőpontok is ehhez igazodnak. A záró kerékpáros 18 km/h-val teker, ha nem bírjuk a tempót, meg fognak kérni, hogy szálljunk be a kísérő autóba, akár egy rövidebb szakaszra is, hogy kicsit kipihenjük magunkat és felzárkózzunk. Ha nem élünk a lehetőséggel és lemaradunk a csoporttól, azt saját felelősségünkre tesszük.

Részvételi díj: 7000Ft

A részvételi díj tartalmazza a túravezetést, kísérőautót, útvonal biztosítást, frissítőpontokat(banán,müzli,pogácsa,víz), egészségügyi ellátást, mobilszervizt, karszalagot, egyedi rajtszámot, pólót, beérkezéskor gulyást.

Aki idén lemaradt, jövőre pótolhatja!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading