Minden ami Sopron

2018. 06. 20. szerda

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Fekvenyomó verseny saját testsúllyal – még lehet nevezni

Idén is megrendezi a Cutler Sopron a saját testsúlyos fekvenyomó versenyt, szombatig lehet készülni.

Tavaly hagyomány-teremtő szándékkal indult el a Cutler Sopron saját testsúlyos fekvenyomó versenye, amire szép számban jelentkeztek is különböző korosztályokból. A sikeren felbuzdulva jön a második verseny, méghozzá most szombaton.

cliplets_fekvenyomas

 

14 órakor kötelező mérlegeléssel indul a verseny, ez alapján hitelesítik, hogy ki mekkora súllyal fog indulni. 15 órakor kezdődik a megmérettetés, amit a többszörös bajnok, Nagy Hunor vezényel le. Az első három helyezett kupát kap, valamint Cutler pólót és bérletet a terembe, de minden résztvevő kap jutalmat.

Nevezni a verseny kezdetéig a Cutler recepcióján lehet (bérlettel rendelkezőknek ingyen, külsős vendégeknek a napijegy megváltásával).

DSC_5374

 

Versenykiírás:
A verseny a teremben egységes mérlegeléssel kezdődik. Minden induló a saját testsúlyával megegyező súllyal végzi a nyomásokat. A cél minél több ismétlés teljesítése megállás nélkül. Az győz, aki több szabályos ismétlést teljesít. Döntetlen esetén az győz, aki nagyobb súllyal végezte az ismétléseket.
Szabályzat:
1. A sportoláshoz alkalmas öltözet kötelező, az öltözet nem takarhatja a versenyző könyökét a végrehajtás közben. Kesztyű, öv, és csuklóbandázs (csuklóra tekerve) használata megengedett. Minden más segédeszköz és bandázs használata tilos.
2. Minden versenyzőnek csak egy próbálkozása van.
3. Helyes pozíció a padon: A fenék és a váll folyamatosan érintkezzen a paddal, a lábak pedig a talajjal. Ha a versenyző felemeli a lábát vagy a fenekét, az adott ismétlések érvénytelenek lesznek.
4. A maximális fogásszélesség 81cm.
5. A helyes végrehajtás: A versenyző kérheti a súly beadását a segítőktől. Az ismétlés fentről indul és fent ér véget. Egy teljes és helyes ismétlés a mellkas érintésétől a könyök teljes kinyújtásáig tart. Ha ez a két kritérium nem teljesül, az ismétlés nem érvényes. Ha a rúd hozzá ér a súlytartó villákhoz az ismétlés nem érvényes.
6. Minden versenyzőnek saját magának kell ellenőriznie, hogy a megfelelő súly van-e előkészítve. Utólagos panaszra nincs lehetőség.

További részletek az esemény Facebook-esemény leírásában.

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading