Minden ami Sopron

2021. 12. 06. hétfő

Miklós

SOPRON
Borult

Sport

Fáradt, de stabil győzelem Zalaegerszegen, nagy vereség Körmenden

Két Euroliga-mérkőzés között Zalaegerszegen is vendégeskedtek a kosaras lányok, az SKC pedig a nemrég legyőzött Körmend otthonába látogatott.

Szombaton 17 órakor Zalaegerszegen dobták fel a labdát a ZTE NKK – Sopron Basket női kosárlabda mérkőzésen.Jó kezdés után visszaesett kicsit pontgyártásban a Sopron, a ZTE pedig idei jó formáját igazolva át is vette a vezetést. Az első negyedet szűken ugyan, de a hazaiak nyerték, a félidőig pedig továbbra is kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés. A végén azért Fegyverneky dudaszós triplájával előnybe került a Sopron. A fordulás után pedig rákapcsoltak mieink, és állva hagyták a ZTE-t védekezésben és támadásban is. Bár apróbb kihagyásokat azonnal megbüntetett a zalai együttes, a soproni győzelem biztossá vált. Visszafogottabb tempóban, de a biztos védekezésre alapozva megdolgozott a Sopron Basket a bajnoki sikerért, szerdán pedig már az Euroliga-csoport második helyéért játszhatnak Prágában.

ZTE NKK – Sopron Basket 51-64 (statisztika ide kattintva elérhető)

Roberto Iniguez (vezetőedző, Sopron Basket): Nehéz mérkőzés volt. Mindig nehéz itt játszani, ellenfelünk büszke lehet a teljesítményére. Nem szeretek kifogásokat keresni, de nagyon nehéz menetelésben vagyunk egész januárban. Büszke vagyok a csapatra, kiválóan küzdöttek! Megyünk tovább!

sopronikosarak

 

Néhány hete hatalmas meglepetésre az idén a mezőny végén álló SKC könnyedén verte meg az Egis Körmend csapatát, akik kifejezetten rossz formában voltak akkor. A szezon elejéről eltolt mérkőzés után nem sokkal már idegenben kellett ismét farkas szemet nézni a piros mezesekkel, bízva egy szoros találkozóban. Ezt azonban a vasi csapat másképp gondolta, és sorozatban 5 triplával nyitotta a mérkőzést, és később sem álltak le. A játék minden elemében az SKC fölé nőttek, a 31-13-as első negyed előre vetítette a mérkőzés végkimenetelét. A folytatásban sem álltak le a hazaiak, a félidőben már 54-22-es előny birtokában mehettek pihenni. A harmadik felvonásban legalább szorosabb játék alakult ki, itt már egyenrangú félként játszott az SKC – igaz, már tét nélkül. A hajrában azonban még rá tudott tenni a különbségre az összesen 17 triplát értékesítő (!) Körmend.

Legközelebb egy hét múlva hazai pályán az előre hozott Sopron Basket – CMB-Cargo UNI Győr női mérkőzése után a KTE-Duna Aszfaltot látja vendégül az SKC.

Egis Körmend – Sopron KC 96-57 (statisztika ide kattintva elérhető)

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading