Minden ami Sopron

2020. 11. 30. hétfő

András, Andor

SOPRON
Borult

Sport

Extra védekezéssel lett kilencszeres Kupagyőztes a Sopron Basket

Nehéz ágon harcolta ki három nap alatt a Magyar Kupa aranyérmét a soproni csapat.

Március 5 és 7 között a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok fogadta a női kosárlabda Magyar Kupa döntőjére érkező nyolc csapatot. A Sopron Basket rögtön a közvetlen riválisával, a DVTK Miskolccal kezdte a háromnapos tornát, melynek első felvonása rögtön kiesési rangadó: csak a győztesek mehetnek tovább az érmekért.

Az alapvetően jól támadó Miskolc az első tíz perc után még 20-19-re vezetett, ám Gáspár Dávid tanítványai rákapcsoltak védekezésben, és a félidőben már 31-37-re a Sopron járt előrébb. A fordulás után is tartotta magát a Sopron Basket, nem hagyott esélyt a diósgyőrieknek a fordításra, az utolsó tíz percet már 43-51-es előnyből kezdték a lányok. A végén azért még indított egy rohamot a vörös mezes alakulat, de a Sopron védekezésén nem jutottak túl, így a jól támadó Miskolc mindössze 55 pontot tudott szerezni, míg a zöld-sárgák 62-t, ezzel bebiztosították helyüket az elődöntőben.

A pénteki elődöntőn egy újonc, a TFSE-MTK állt szembe a Sopronnal, ráadásul egy soproni edzővel, Magyar Biankával. A zöld-sárgák valószínűleg túlságosan megnyugodtak, hogy sikerült túljutni a Miskolc csapatán, így az amúgy is hatalmas lelkesedéssel játszó fővárosiak a mérkőzés első felében nem engedték ki a vezetést a kezükből. A 30-24-es első negyed már azért is furcsa, mert a Sopron védekezése néha még egy félidő alatt sem enged ennyi pontot az ellenfelének. Felvette azonban a támadó-játékot a csapat, a félidőre már 43-49-re megfordították a mérkőzést. Nem dőlt azonban még el semmi, a záró játékrész előtt még 67-72 volt csak az állás, így volt miért izgulni. Szoros is maradt a vége is, de a Sopron támadójátéka is elég jó, 90-99-re sikerült legyőzni a TFSE lelkes csapatát, így döntőbe jutott a Sopron, sorozatban tizenötödször! Igaz, Gáspár Dávid vezetőedző nem volt elégedett, hiszen 90 pontot nem mostanában kapott a csapat.

Nõi kosárlabda Magyar Kupa - Sopron Basket-ZTE NKK

MTI/MTI Fotószerkesztőség/Sóki Tamás

 

Szombat estére sorozatban harmadszor is a Szekszárd lett a Sopron Basket ellenfele a Magyar Kupa döntőjében. A szekszárdiak könnyebb úton jutottak el idáig, első nap magabiztosan legyőzték a Csata együttesét, majd másnap még könnyebben kiütötték a Zalaegerszeget is. Két jól védekező csapat állt egymással szemben, ráadásul Szekszárdról nagyon sok szurkoló is érkezett, igaz, a soproniak is érkeztek vagy százan. Remekül rajtolt a Sopron, 11-2-nél kért időt a szekszárdiak edzője, Zeljko Djokic. Némileg faragott is utána a hátrányán a Szekszárd, de az első tíz percet így is 20-13-ra a mieink nyerték. Igazán pontszegény folytatás jött, nem volt szép a játék, őrült küzdelem zajlott védekezésben mindkét oldalon. A félidőben 28-24-et mutatott az eredményjelző.

Jöhetett a döntő második fele. 32-26-ig sikerült tartani az előnyt, ám némi közjáték után 34-33-ra felzárkóztak a kékmezesek. Sikeresen felrázta magát újra a Sopron, 44-35-ig elléptek a lányok, ám a dudaszó előtt még egy szekszárdi tripla behullott. Az utolsó erőtartalékokat vitte pályára mindkét csapat, ez főként soproni oldalon hozott pontokat. A negyed közepe felé sikerült 10 pontra felhízlalni az előnyt. Érdekesség, hogy előző napon a 9 pontos győzelem kifejezetten szoros volt száz pont közeli állásnál, itt viszont már szinte megnyugtató volt. 50-40 után már nem sok pont esett, de a végén a Sopron még olyan védekezést mutatott be, hogy 54 pontjára mindössze 42-t tudott felmutatni a Szekszárd. Ezzel pedig története kilencedik Magyar Kupa elsőségét vágta zsebre a Sopron Basket!

További információk a klub oldalán.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading