Minden ami Sopron

2021. 05. 06. csütörtök

Ivett

SOPRON
Borult

Sport

Európa legjobb 8 csapata között a Sopron Basket!

Óriási szívvel harcolva diadalmaskodtak Fegyverneky Zsófiék a török Hatay ellen!

Fotó: Tóth Zsombor

Fotó: Tóth Zsombor

A soproni lányok győzelmükkel biztosították helyüket a rájátszásban. Jövő héten, Rigában zárul az alapszakasz. Ott dől el, hogy melyik helyről és ki ellen kezdhetik meg a rájátszás küzdelmeit március elején.

Női Kosárlabda Euroliga, 13. forduló

Sopron Basket – Hatay BB 64-52 (11-16, 15-12, 23-14, 15-10)

Sopron Basket: Turner 19/12, Casas 4, Crvendakic 14/9, Zahui 6, Dupree 12 Cs.: Fegyverneky 9/3, Jovanovic -, Határ -, Honti –
Hatay BB: Aydin 2, Williams 19/12, Snytsina 6, Köksal 8/6, Basaran 10 Cs.: Gajic 7, Daricioglu –

Roberto Iniguez (vezetőedző): “Jobban kellett volna játszanunk és emiatt láttam az öltözőben csalódottságot a lányokon, de büszkének kell lenniük arra, amit ma elértek! Második évben, egyhuzamban ott vagyunk a legjobb 8 között Európában! Edzői karrierem legnehezebb csoportjából léptünk tovább! Nagyon büszkék lehetünk arra, ahogy átküzdöttük magunkat a nehézségeken. Élveznünk kell a mai estét, ezt az eredményt, és holnaptól a hétvégi bajnokira, és Rigára kell összpontosítanunk. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni a rigai mérkőzésből. Tudunk jobban játszani, mint ma, de az ilyen küzdős mérkőzések is segítenek minket az előrehaladásban.”

Fegyverneky Zsófia: “Nagyon nehéz mérkőzés volt! A Hatay védekezése ellen nagy kihívás volt megtalálni a jó helyzeteket. A másik félidőben ez sikerült, és védekezésben is jobb ritmusban dolgoztunk. Előnybe kerültünk, és tudtuk ezt tartani. Nagyon örülünk, hogy bejutottunk Európa legjobb nyolc csapata közé! Büszkék lehetünk erre az eredményre! Az utolsó két hónapom nagyon nehéz volt. Alberto és Guillem gyakorlatilag velem töltötte az elmúlt időt a rehabon. Köszönöm, amit értem tettek! Nekik köszönhető, hogy ma itt vagyok és nem kell kihagynom az egész szezont.”

Részletek a klub weblapján.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading