Minden ami Sopron

2023. 06. 01. csütörtök

Tünde

SOPRON
Borult

Heti téma

Esküvők nyara

Ha az ember szombatonként a belvárosban sétál nem tud úgy végigmenni az utcán, hogy legalább két csokorral feldíszített autó ne jöjjön szembe. A mi nyarunk is úgy alakult, hogy hét szertartásra vagyunk hivatalosak, így mostanában elég gyakori vendégek vagyunk a városházán.

Az esküvőt megelőző fotózáshoz Sopron számos helyszínt biztosít. A felújított Várfal sétány számos eldugott szeglettel bír, ahol a háttérben vagy a Várfal egyes részei, vagy a belváros régi házai húzódnak meg. Sokan a belváros helyett a természetet választják, így a Lőverekben is sokszor találkozhatunk fehér fátyollal. A Tűztorony is állandó résztvevője a fotózásoknak, ugyanúgy, mint a belvárosban és a Várkerületen meghúzódó régi házak csigalépcsői. Érdemes kihasználni, hogy a Sopronban számos borospince található, ahol a hordók és gyertyák is megfelelő hangulatot tudnak kelteni. Persze nem feldkezhetünk el a Fertő- tóról sem, ahol a nádas és a vitorlások igazi hangulatot varázsolnak.

A lakodalmak helyszíne is változatos. A mi ismeretségi körünkben az egyik legnpszerűbb helyszín a Solo Étterem, mely közel a városhoz, mégis zöld terület közepén helyezkedik el. A leggyakoribb helyszínek közé tartozik még a Tercia Hubertus, a Sopron Hotel és a Fagus Hotel étterme is. A Sopron közeli helyek közül a kópházi Tercia étterem, valamint a balfi Panoráma Étterem viszi a prímet.

A lagzin az ételeken kívül számos dologgal lehet feldobni a hangulatot. Az egyik legkézenfekvőbb és természetesen a legfontosabb a zenekar, akik helyét ma már sokszor az esküvő Dj váltja fel, akikből természetesen Sopronban is kiválóakat találni. Ha a tánc nem elég, egy igazi vőfély mindig jó megoldás, bár mostanában többen inkább csak ceremóniamestert fogadnak fel, akik a hagyományos versek helyett inkább csak a násznép fényképhez való összeállításával, a menyasszonytánc lemenedzselésével foglalkoznak.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading