Minden ami Sopron

2022. 09. 29. csütörtök

Mihály

SOPRON
Borult

Sport

Elmarad a soproni U20-as leány kosárlabda EB

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) minden nyári kontinensviadalt törölt.

2018 után ismét Sopron rendezhette volna a leány kosárlabda utánpótlás szakág legrangosabb európai tornáját, az U20-as Európa-bajnokságot. A koronavírus járvány miatt azonban a FIBA Board az összes nyári utánpótlás kontinenstornát, így a soproni U20-as Európa-bajnokságot is törölte, és mindegyiket eltolta 2021-re. A résztvevő nemzetek tekintetében nem lesz változás, de új sorsolásra kerül sor.

A márciusban felfüggesztett klub sorozatok terén is döntést hoztak. Az Euroligában és az Európa Kupában is nyolcas döntőt rendeznek a rájátszásba jutott csapatok részvételével szeptember vagy október során. Mint ismert a Sopron Basket a koronavírus kirobbanása miatt csúszott le a rájátszásról, miután utolsó csoportellenfele a járvány gócpontjában fekvő olasz Famila Schio lett volna, akikkel szemben a klub, felelős döntést hozva, nem állt ki, a nemzetközi szövetség pedig 20-a arányban az olaszoknak ítélte a találkozót, és még a kijárásér járó 1 pontot is elvette Fegyverneky Zsófiáéktól. Ez pedig azt jelentette, hogy az Euroliga, az Európa Kupa rájátszásában sem folytathatták szereplésüket.

A jövő évi felnőtt EB-k tekintetében egyelőre nem született döntés. Itt az Olimpia áthelyezése miatt kell változtatást eszközölni.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading