Minden ami Sopron

2020. 08. 08. szombat

László

SOPRON
Borult

Sport

Elmarad a soproni U20-as leány kosárlabda EB

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) minden nyári kontinensviadalt törölt.

2018 után ismét Sopron rendezhette volna a leány kosárlabda utánpótlás szakág legrangosabb európai tornáját, az U20-as Európa-bajnokságot. A koronavírus járvány miatt azonban a FIBA Board az összes nyári utánpótlás kontinenstornát, így a soproni U20-as Európa-bajnokságot is törölte, és mindegyiket eltolta 2021-re. A résztvevő nemzetek tekintetében nem lesz változás, de új sorsolásra kerül sor.

A márciusban felfüggesztett klub sorozatok terén is döntést hoztak. Az Euroligában és az Európa Kupában is nyolcas döntőt rendeznek a rájátszásba jutott csapatok részvételével szeptember vagy október során. Mint ismert a Sopron Basket a koronavírus kirobbanása miatt csúszott le a rájátszásról, miután utolsó csoportellenfele a járvány gócpontjában fekvő olasz Famila Schio lett volna, akikkel szemben a klub, felelős döntést hozva, nem állt ki, a nemzetközi szövetség pedig 20-a arányban az olaszoknak ítélte a találkozót, és még a kijárásér járó 1 pontot is elvette Fegyverneky Zsófiáéktól. Ez pedig azt jelentette, hogy az Euroliga, az Európa Kupa rájátszásában sem folytathatták szereplésüket.

A jövő évi felnőtt EB-k tekintetében egyelőre nem született döntés. Itt az Olimpia áthelyezése miatt kell változtatást eszközölni.

 • Családi egészségnap és futás Tómalmon

  Szombaton ünnepli a soproni Cutler Gym and Fitness az ötödik születésnapját. Ennek apropóján egy konditeremtől szokatlan rendezvényt szerveznek a szabad ég alatt. 

 • Zúzd szét a valóságot!

   “A főnököm felidegesített.” “Egyest kaptam a suliban.” “Az öcsém megette a kedvenc sütimet.” Mindannyiunknak vannak néha olyan napjai mikor elszakad a cérna. Ilyenkor mit teszünk?

 • Sopron Gokart - A száguldás élménye

  Motorzúgás és hangos berregések. Messziről is hallható száguldozás. Ha nem Forma1, akkor ez csak is a Sopron Gokart lehet. Sopronban, a Győri úti Lidl mellett található ez a remek szabadidős program!

 • Futásra fel!

  Az erdő csöndjét léptek zaja járta át. Ütemesen, összhangban egymással. A ropogó avar és a földön elszórt faágak felváltott reccsenése kissé felzavarta az állatokat, de búvóhelyükről tovább szemlélték az érkezőket. Az erdő énekesei bekapcsolódtak a szimfonikus halk zajforrásokba és elfogadták az új lények érkezését. Mint minden jólnevelt látogató, ők is a kijelölt úton haladtak, néhol […]

 • Soproni tekergő!

  Ugyan márciusban kitört a karantén és megállt az élet, a sport továbbra is engedélyezett volt. Így a következő videó leforgatása egyszerűbb volt és jóval kevesebb időt vett igénybe.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading