Minden ami Sopron

2020. 02. 19. szerda

Zsuzsanna

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Elképesztő soproni csoda Oroszországban!

Az otthonában közel két éve veretlen Kurszk 32 mérkőzéses hazai győzelmi sorozatát szakította meg a Sopron Basket!

Forrás: www.fiba.com

Forrás: www.fiba.com

Fegyverneky Zsófia nélkül utazott el a Sopron Basket Kurszkba. A csapattal tartott ugyanakkor a klub ikonja, Honti Kata, aki két évvel ezelőtti visszavonulása után tért vissza átmenetileg Sopronba, hogy kisegítse a sérülések sújtotta nevelő egyesületét. Az első negyed végén pályára is lépett, és egy büntetőt elhelyezett az orosz gyűrűbe. Ekkor még a világ legjobbjait a soraiban tudó Kurszk vezetett 17-13-ra, de a félidőben már döntetlen volt az állás. A szünet után is remekül játszottak Roberto Iniguez tanítványai. Sőt, a lefújás előtt másfél perccel 11 ponttal vezettek. A Dinamo sztárjai azonban megdolgoztak a pénzükért és Prince triplájával hat másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek. Nem zuhant össze azonban a Sopron, mely a hosszabbítást 19-9 arányban megnyerte, és 93-83-as győzelemmel vívta ki az európai női kosárlabda szakma kalaplengetését.

Február 14-én, a török Hatay látogat Sopronba. Győzelem esetén, az utolsó fordulóban a csoport harmadik helyének a megszerzése is lehetséges a szintén kiváló szezont produkáló lett Riga otthonában.

Női Kosárlabda Euroliga, 12. forduló

Dinamo Kurszk – Sopron Basket 83-93 (17-13, 18-22, 18-21, 21-18, 9-19) h.u.
Kurszk

Dinamo Kurszk: Cruz 11/3, Prince 30/15, Steweart 18/9, Howard 17, Hollingsworth 7 Cs.: Vidmer -, Xargay – , Kirillova -, Zhedik –
Sopron Basket: Turner 21/6, Casas 9, Crvendakic 11/9, Zahui 14, Dupree 24 Cs.: Jovanovic 9, Dubei 4, Honti 1, Határ –

Roberto Iniguez (vezetőedző): Minden tiszteletünk a Kurszk csapatáé. Veretlenül meneteltek, de tudjuk, nem egyszerű minden meccset megnyerni. Ha nagyon erős vagy, mindenki azt gondolja, hogy mindenkit legyőzöl. Ez azonban nem olyan egyszerű. Nagyon büszke vagyok a csapatra! Az elmúlt két mérkőzést apróságokkal vesztettük el, talán most visszakaptuk ezt, megérdemeltük a győzelmet! Különösen ahogy a negyedik negyed elveszített hajrája után visszajöttünk a hosszabbításban. Folytatjuk a munkát! Értékes győzelem a mai, de leginkább az érzés, amit a mutatott játék okoz. Sok fiatallal dolgozunk, akik követnek el természetesen hibákat, de rengeteget tanulnak ezekből a mérkőzésekből! Büszke vagyok rájuk!

Candice Dupree: Nagyon jó meccset játszottunk! A veretlenhez érkeztünk, felszabadultan, teher nélkül. A negyedik negyed hajrájában nagy nyomás nehezedett ránk, de remek csapatmunkával erősek maradtunk a hosszabbításra is.

Részletek a klub weblapján.

Aki visszanézné a csodát, megteheti a FIBA Youtube oldalán.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading