Minden ami Sopron

2022. 01. 28. péntek

Károly,

SOPRON
Borult

Sport

Elképesztő: a Soproné a pályaelőny az Euroliga negyeddöntőben!

A Sopron Basket megverte idegenben is a Rigát, a Fenerbahce pedig megbotlott Franciaországban, így a Sopron a csoport második helyén zárt!

Az Euroliga idei meglepetéscsapata, a TTT Riga fogadta hazai pályán a Sopron Basket női kosárlabda csapatot. A képlet egyszerű volt: ha a Sopron nyer, megelőzi a Rigát, és a csoport 3. helyén jut tovább, de ha közben a francia Carolo Basket legyőzné a török Fenerbahcét, akkor a kialakuló minitabella alapján a második helyet is elérheti a magyar bajnok.

A Sopron nagyon koncentráltan kezdte a mérkőzést, és végig irányította is azt. Az első negyedben nem nagyon védekeztek a felek, a két csapat összesen 57 pontot dobott tíz perc alatt! Szerencsére a Sopron szerzett ebből 30-at, így az előny megmaradt. A folytatásban rátett egy lapáttal csapatunk, és tíz ponttal meglépett a vendéglátók elől. Ez ki is tartott a félidőig: 38-48.

A fordulás után egy ideig tartotta előnyét a soproni csapat, ám elkezdtek közeledni a hazaiak. 50-55-nél a soproniak honosított hátvédje, Turner rámolt be egy hárompontost, amivel olyan löketet adott a csapatnak, hogy 53-67-ig meglépett a zöld-sárga csapat. A záró negyed előtt a lettek légiósa, Peddy is odavágott még egy triplát. Ők az utolsó negyed elejére mentették át a jó dobásaikat, fel is zárkóztak tíz pontra. Néhány érdekes bírói ítélet borzolta az idegeket, de a Riga 68-74-nél közelebb már nem férkőzött. A végét megint megnyomta a Sopron, így

71-79-re ismét legyőzte az Euroliga idei meglepetéscsapatát!

 

rigasopronbasket_gyozelem

A szurkolókkal ünnepelt a csapat a győzelem után | Fotó: www.wb-sopron.com

 

Hab a tortán, hogy amire talán senki sem számított,

a francia Carolo Basket hosszabbításban kettő ponttal legyőzte a Fenerbahcét,

így egy hármas minitabella alakult ki a Sopron – Fenerbahce – Riga csapatok között. Ez pedig mieinknek kedvezett, hiszen a három csapat rendre minimális különbséggel győzött egymás között, ám a Sopron decemberben 13 pontot vert a Rigára egy sokáig emlékezetes mérkőzésen, ezzel pedig a hármas élére ugrott a Sopron!

Folytatás az Euroligában március 5-én, hazai pályán, ahol ismét az Euroliga Final Four-ba jutásért mennek a lányok! Hajrá Sopron!

További részletek a klub hivatalos oldalán.

 

Kiemelt fotó: www.fiba.com


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading