Minden ami Sopron

2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig

SOPRON
Borult

Sport

Dupla kosaras győzelem, és egy nagy bejelentés

Női és férfi kosárcsapatunk is győzött szombaton este. A nőknél ráadásul egy komoly utánpótlás-fejlesztés is napirendre került.

Elsőként a Sopron Basket hölgyei léptek pályára, nagyjából 45 órával a Csata elleni bajnoki rangadó után ismét. Az idei újonc TFSE-MTK ellen még a délutáni mérkőzésre is sok néző érkezett. Harcosan kezdtek a vendégek, de a Sopron, még ha nem is frissen, de magabiztosan mozgott a pályán. 11-9-es állás után elkezdett belelendülni a hazai gépezet, 23-9-re is elléptek, ám az egykor Sopronban nevelkedő Magyar Bianka által hajtott fővárosiak kőkemény játékkal visszahozták magukat a mérkőzésbe. A félidőig nem alakult ki nagyobb különbség, sőt, 51-46-os állással vonultak a felek a szünetre. A folyatásban is sokáig tartotta magát a TFSE, ám a záró negyedben védekezésben is Euroliga-szintre kapcsolt a Sopron, és masszív hajrával tetemes különbséget játszott ki. A végeredmény: 105-73.

A mérkőzés után sajtótájékoztatón mutatták be a női kosárlabda frontján bekövetkező újabb nagy fejlesztést: a következő 4 évre a Soproni Darazsak Akadémia megkapta az Államilag Elismert Sportakadémia minősítést. Ennek köszönhetően az országban egyedüliként kifejezetten a női kosárlabdára szakosodva valósítják meg a 15 év feletti lányok elit utánpótlás-képzését. Hogy ez mekkora horderejű esemény Sopron sportéletében, arról a Soproni Darazsak Akadémia a saját felületén is beszámolt.

allamosportakademia

Az estét a Sopron KC mérkőzése zárta, ahol a tabella végén 1 győzelemmel szerénykedő Jászberény volt az ellenfél. Jobb hazai kezdéssel indult a mérkőzés, ám a jászságiak sem hagyták elúszni a hajót, az első negyed végén még 24-19 állt az eredményjelzőn. Felpörgött az SKC, sikerült is meglépni a második negyedben, de a szünet előtt tíz pont alá csökkent ez az előny: 49-40. A fordulás után jött egy hullámvölgy, a vendégek apránként lopták a távolságot, ám időben ébredtek Kostas Flevarakis tanítványai, és a záró etap előtt visszaállt a 9 pontos különbség. Ahogy a hölgyeknél délután, úgy most este is az utolsó 10 perc döntött, itt már elfogyott a Jászberény lendülete. A végére megnyugtató előny alakult ki, a végeredmény: 91-66.

 

 

 • Európai sporthét rendezvények

  A Shotokan Tigrisek SE szervezésében megmozgathatjuk magunkat az elkövetkező időszakban is. Szeptember 25-én szombaton a 8. Három a Károly terepfutó verseny a Kalandpark parkolójából indul. A 10 kilométeres egyéni és váltó, 21 kilométeres egyéni és 2.7 kilométeres gyerekfutam mellett idén a Magyar Kutyás Akadályfutás Sport Egyesülettel közös szervezésben 6 kilométeres kutyás futás versenyszám is lesz. […]

 • Hetvenhét fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

  Városunkból a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei: Sáli Barnabás fallabdázó és Szabó Szebasztián íjász.

 • Éremeső a szinkronúszóknál

  8 éremmel tértek haza a soproni szinkronúszók a nemzetközi versenyről.

 • 100 év, 100 km

  Idén 100 éve, hogy Sopronban és környékén megtartott népszavazáson a lakosság többsége a Magyarországhoz tartozás mellett döntött.

 • Soproni harmadik hely a szinronúszó OB-n

  Sikeresen mutatkoztak be a SYNCHRO SOPRON SE versenyzői az év első szövetségi versenyén.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading