Minden ami Sopron

2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig

SOPRON
Borult

Sport

Döntőben a Sopron Basket!

Idén elmarad a Sopron-Szekszárd kupa döntő, miután Fegyverneky Zsófiék már az elődöntőben elbúcsúztatták riválisukat.

Az idei szezonban még minden színtéren veretlen, március 14-20. között Euroliga negyeddöntő buboréknak otthont adó Sopron Basket a Csata legyőzése után a szekszárdiakkal szemben is magabiztosan, a játékot végig irányítva diadalmaskodtak. Vasárnap 19.30 órakor (M4 Sport élő) az ALUINVENT-DVTK Miskolc lesz az ellenfelük. Címvédés esetén a 10. kupa arannyal gazdagodik a klub fényes történelme.

Atomerőmű-KSC Szekszárd – Sopron Basket 56-77 (20-33, 13-11, 9-17, 14-16)
Budapest, zárt kapus

Atomerőmű-KSC Szekszárd: Studer Á. 18/6, Gereben 5, Friskovec -, Goree 7, McCall – Cs.: Bálint R. 11/3, Krnjic 10, Theodoreán 3/3, Zele 2, Miklós –
Sopron Basket: January 11/9, Fegyverneky 2, Williams 19, Brooks 19/9, Határ 10 Cs.: Krajisnik 14/3, Walker 2, Czukor -, Varga A. -, Varga S. –

Gáspár Dávid (vezetőedző): Még kicsit a mérkőzés hatása alatt vagyok. Nagyon kemény mérkőzés volt! Azt gondolom ez a két csapat nagyon jó versenyszellemű találkozókat vív egymással, felfokozott hangulatban, mely érthető. A lepattanó csatát megnyertük, erre kifejezetten fókuszáltunk is az elmúlt edzéseken, de az első negyedben nem teljesítettünk jól ezen a téren, sok második esélyből kaptunk pontot. Minden apróságra igyekszünk odafigyelni, így tudunk előbbre lépni. Gratulálok a játékosoknak! Idegenben, újabb utazás után, jól kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Örülünk a döntőbe jutásnak. Köszönöm ellenfelünk gratulációját, sok sikert kívánok nekik én is a folytatásra. Készülünk a vasárnapi döntőre!

Jelena Brooks: Köszönöm a Szekszárdnak, hogy végig harcoltak. Ezt is vártuk tőlük. Örülök ennek, ez így jó felkészülés volt számunkra a következő előttünk álló feladatra. Csapatként dolgoztunk, különösen a szünet után játszottunk úgy, ahogy azt előzetesen elterveztünk. Igyekeztünk megvalósítani, amit vezetőedzőnk kért tőlünk. A statisztikával nem foglalkozom, számunkra az nem lényeges. Ami kulcsfontosságú volt, hogy 60 pont alatt tartottuk őket. Amióta együtt dolgozunk Gáspár Dávid irányításával, nem kaptunk ki, ha ellenfelünk nem érte le a 60 pontot. Erre kell törekednünk vasárnap is!

Részletek: http://www.wb-sopron.com/news/?id=31789

Legyen vasárnap két soproni győztes! – Segítsük szavazatainkkal a darazsas gyerkőcöket!

A kupa kapcsán a Magyar Kosárlabda Szövetség (MKOSZ) egy játékot is indított, melyre a Soproni Darazsak Sportakadémia legfiatalabb versenyző csapata, a Csípős Darazsak is benevezett egy tündéri szurkolói videóval. Vasárnap délig lehet rájuk szavazni az MKOSZ Facebook oldalán. A győztes videó bekerül az élő adásba és egy dedikált labda is a nyertesekhez kerül.

 • Európai sporthét rendezvények

  A Shotokan Tigrisek SE szervezésében megmozgathatjuk magunkat az elkövetkező időszakban is. Szeptember 25-én szombaton a 8. Három a Károly terepfutó verseny a Kalandpark parkolójából indul. A 10 kilométeres egyéni és váltó, 21 kilométeres egyéni és 2.7 kilométeres gyerekfutam mellett idén a Magyar Kutyás Akadályfutás Sport Egyesülettel közös szervezésben 6 kilométeres kutyás futás versenyszám is lesz. […]

 • Hetvenhét fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

  Városunkból a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei: Sáli Barnabás fallabdázó és Szabó Szebasztián íjász.

 • Éremeső a szinkronúszóknál

  8 éremmel tértek haza a soproni szinkronúszók a nemzetközi versenyről.

 • 100 év, 100 km

  Idén 100 éve, hogy Sopronban és környékén megtartott népszavazáson a lakosság többsége a Magyarországhoz tartozás mellett döntött.

 • Soproni harmadik hely a szinronúszó OB-n

  Sikeresen mutatkoztak be a SYNCHRO SOPRON SE versenyzői az év első szövetségi versenyén.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading