Minden ami Sopron

2018. 11. 17. szombat

Hortenzia, Gergő

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Bronzérmesek a soproni szinkronúszók

Bár az utolsó hónapban még zenét is változtattak, dobogóra úszták magukat a fiatalok.

Balatonfüreden rendezték meg a hétvégén a XXV. Utánpótlás és Felnőtt Országos Szinkronúszó Bajnokságot, melyen több száz magyar és külföldi versenyző között a SYNCHRO SOPRON SE 3 versenyzővel állt rajthoz utánpótlás korosztályban.

 

Turi Andrea beszámolója:

 

Az első versenyszámban a korosztályos kötelezőkben remekül szerepeltek a lányok: Baptsán Réka a magyar mezőnyben 4., Götz Lilien 14., Turi Sára a 26. helyen végeztek a 18 klubból, 110 indulóból álló erős mezőnyben.
Az idei versenyt már a FINA jövő évi szabályváltozásaival rendezték, nehezítve ezzel a felkészülést a legrangosabb hazai versenyre, mert így a felkészülésre összességében csak pár hónapjuk maradt a szinkronúszóknak. A szabályokat nyáron hozták csak nyilvánosságra, de hivatalosan csak januártól lépnek életbe. Lányaink ennek ellenére az új kötelezőkkel sikeresen megbirkóztak. Szóló kűr versenyszámban Götz Lilien az 5. helyen zárt.
Duó kűrben Baptsán Réka-Turi Sára párosunk a kötelezőikkel a 4. helyről indult a kiváló mezőnyben és végül eddigi legjobban futott kűrjükkel sikerült a bírókat is elvarázsolniuk és bronzéremmel zárni. A páros 1,5 éve állt össze, amikor is rangidősként ők maradtak csak a sikeres csapatból. Szorgalmukkal, kitartásukkal, lelkesedésükkel, remek edzőjükkel és koreográfusukkal Sallai Dorottyával végül 1,5 év kemény munkája érett be és a verseny előtt 1 hónappal egy zeneváltoztatással, új kűrruha változtatással sikert kovácsoltak hitükkel.

 

Turi Sára, Baptsán Réka OB 3.hely páros

Túri Sára, Baptsán Réka

December 20-án 18 órától nyílt, zenés edzés-bemutatót tart a SYNCHRO Sopron SE a soproni uszodában, az egyesület szívesen fogadja a 6 – 15 év közötti gyermekeket az utánpótlás csoportba. Érdeklődni Turi Andreánál lehet: 06 30 390 2110.

 

 MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Október 26-án, 13 órakor nyit a Soproni Műjégpálya. Ön is szeret korcsolyázni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading