Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Bécsben indít bérletet a soproni színház

Itthon pedig a a 10.000. bérletváltót köszöntötte a teátrum.

Pataki András a teátrum igazgatója sajtóbeszélgetésen jelentette be, hogy a bécsi Európa-Clubbal két éve megkötött együttműködési megállapodás keretében az Ausztriában élő magyar közösség tagjai már eddig is látogatták a színház bemutatóit, most viszont 200 bérlet megvásárlásával hozzájuk utazik a társulat három kamarabérletes előadással. A bor dicsérete, a Rejtő, megejtő és a Silentium- a csendtől a szóig produkciók a bécsi Collegium Hungaricumban láthatók majd.

IMG_9865 copy

A képen balról jobbra: Máté Réka, a színház 10.000. bérletváltója; Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója; Vukosavljev Iván, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója

 

A direktor ezután örömmel közölte, hogy a színház 10.000. bérletváltója Máté Réka, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karának 21 éves hallgatója, akit személyesen köszöntött. A szerencsés bérletváltó elmondta, tavaly kapott ajándékba jegyet a SingSingSing II. produkcióra és annyira elnyerte a tetszését az előadás, hogy idén úgy határozott, állandó helyet szeretne a nézőtéren.

A Fertőrákosi Barlangszínház megnyitásával  új szereplővel bővült a helyi kulturális kínálat. Ennek tudatában különösen nagy eredmény, hogy az intézményünk a tavalyi 10.600-ról, idén 10.723-ra növelte a bérletes nézőinek számát. Az pedig kimondottan jó hír számunkra, hogy 144 egyetemista  váltott bérletet hozzánk, s a jövőben különböző programok létrehozásával  erősíthetjük  a velük való minél szorosabb kapcsolatot. – hangsúlyozta  Pataki András, aki kiemelte, hogy  a soproni és környékbeli oktatási intézmények vezetővel, pedagógusaival  nagyon jó a kapcsolata a színháznak és  ez fontos stratégia pontja annak a sikeres  színháznevelési programnak is, amelyet a soproni teátrum az országban az elsők között vezetett be.

A sajtóbeszélgetésen  Vukosavljev Iván, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója arra tért ki: történelmi pillanat a vajdasági magyar színjátszás történetében, hogy egy társulat két produkcióval is vendégeskedhet egy színházban bérletes rendszerben. Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza című művét és Lázár Ervin A legkisebb boszorkány című zenés mesejátékát összesen 20-szor  játszatják el a megkötött testvérszínházi megállapodás keretében.  Az együttműködést továbbra is élővé kívánják tenni és minél több tartalommal szeretnék megtölteni.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading