Minden ami Sopron

2020. 06. 04. csütörtök

Bulcsú

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Az Európa-bajnokság favoritjait verték a magyar lányok Sopronban

Az U20-as női kosárlabda Európa-bajnokság zárónapján az előzőleg bajnokesélyesként kikiáltott franciákat győzte le a magyar válogatott!

DSC_2853

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

Ahogy arról folyamatosan beszámoltunk, a magyar lányok remekül kezdték az U20-as női kosárlabda Európa-bajnokságot, de a negyeddöntőknél elég volt egy rossz félidő, és így nem jutottak a lányok a legjobb 4-be. A záró napon így az ötödik helyért a magas, erős, atletikus játékosokból álló franciákat kellett legyőzni.

Esélyeshez méltóan kezdtek a kék mezesek, az első percekben minden dobásuk beesett. Szerencsére túlzottan nem tudtak meglépni, folyamatosan ott loholt a magyar csapat lőtávolon belül. Az első negyed végén 24-17 volt az állás, ami még nem nagy különbség. Feljavult aztán a védekezés is, így a félidőig már nem tudta tovább növelni az előnyét a francia csapat, 38-31-es vezetésüknél jött el a térfélcsere.

DSC_2775

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

Fordulás után igyekeztek a lányok pontosabban, koncentráltabban játszani, de a franciák mindig időben jelentkeztek egy-egy extra kosárral. Szerencsénkre így se jutottak nagyon messze, noha már tíz pont fölé nőtt az előny. A záró etapot 51-41-ről kezdték a csapatok.

Elbizonytalanodtak franciák, akiket nyilván az ötödik hely már nem tud eléggé motiválni. Apránként sikerült közelebb férkőzni hozzájuk, percről-percre olvadt az előnyük, még ha lassan is. Az utolsó percre sikerült beérni a franciákat, sőt, az egész tornán kiválóan játszó Gereben Lívia találatával 58-60-nál már mieink vezettek. Izgalmas utolsó perc jött, ahol már a francia kezek is megremegtek. A végén még egy büntető beesett magyar oldalon, ezzel pedig 58-61-re legyőzte a magyar válogatott Franciaországot az U20-as női kosárlabda Európa-bajnokságon, így már hivatalosan is Európa ötödik legjobb válogatottja a magyaroké!

DSC_2849

Az edzői stáb is meghajolt a lányok teljesítménye előtt! Fotó: Gazsovics Krisztián

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Bejár a munkahelyére a vészhelyzet idején?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading