Minden ami Sopron

2021. 02. 28. vasárnap

Elemér

SOPRON
Borult

Sport

A rangadót megnyerte a Sopron, de…

2 ponton múlt, hogy a Szekszárd maradt a női kosárlabda NB1 bajnokságának élén.

Jó hangulat közepette dobták fel a labdát szombaton a Novomatic Arénában a Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd mérkőzésen. A Sopron az őszi 13 pontos vereségét szerette volna feledtetni, a Szekszárd pedig épp azon felbuzdulva akart újabb győzelemmel az élen maradni.

Jól kezdett a Sopron, 9 pontot betermelt egyhuzamban, közben pedig védekezésével “élni sem hagyta” a kékmezeseket. Persze idővel ők is felvették a ritmust, és két pontig vissza is zárkóztak, de a negyed hajrája a hazaiaké volt: 26-17. Már a második negyed elején a harmadik hibát fújták a soproni oldalon Turnerre, nélküle is sikerült visszatartani a szekszárdiakat. Hasonlóképp alakult ez a negyed, mint az első, némileg közelebb tudott zárkózni a vendég együttes, de a Sopronnak mindig  volt válasza: 45-37.

sop_szex_aendy

Turner sok faultot kapott, aztán még egy ütést is a szemére, de vitte előre becsülettel az akarata. Fotó: Aendy Luedigk

 

A harmadik negyedben magára talált a Szekszárd, míg a soproni támadójáték visszafogottabbá vált, a negyed első felében 2 pontot tudtak csak szerezni a lányok. A Szekszárd így is csak két pontig zárkózott, amikor Jeca kezdett vette kezébe a dolgok irányítását, újabb lélegzetvételnyi előnyhöz juttatva a Sopront. Az utolsó felvonást 58-53-ról indították a csapatok, ahol a hazai együttes pár perc alatt újra 10 ponttal “meglépett”. Bár a Szekszárd végig erős nyomást gyakorolt, a Sopron állta a sarat, és 12 pontos győzelmet aratott: 77-65. Ez azonban azt is jelentette, hogy a Szekszárd az egymás elleni eredményeket tekintve 1 ponttal jobb maradt, így ők állnak továbbra is a bajnoki tabella élén.

További részletek: www.wb-sopron.com

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading