Minden ami Sopron

2021. 03. 05. péntek

Adorján

SOPRON
Borult

Sport

5 ponton múlt – de jön a visszavágó

Nem sikerült elsőre a csoda a Sopron Basketnek, de egy hét múlva Isztambulban még van esély javítani az Euroliga negyeddöntőjében. 

Telt ház előtt fogadta a Sopron Basket a török Fenerbahce csapatát a női kosárlabda Euroliga elődöntőjében szerda este. Nem indult rosszul a mérkőzés, a vendégek triplájára két hazai ziccer jött válaszul, ám utána a török gigaklub hamar meglépett. A 13-22-es első negyed után viszont már nem veszített el egy negyedet sem a Sopron Basket, a félidő előtt már érezhetően felvette a ritmust Roberto Iniguez csapata. A félidőben 28-34 volt az állás.

sopronkoreofener

Fotó: fiba.com / Tóth Zsombor

 

A folytatás után érezhetően megtáltosodva tért vissza a parkettre a zöld-sárga csapat, pár perc után már az előnyért támadhattak a lányok, ám ez nem sikerült. A törökök némileg ismét meglógtak, de nem voltak messze. Pechünkre Plum még a dudaszó pillanatában beejtett egy szinte esélytelennek tűnő kosarat, így 46-51-ről jött a záró felvonás. Ekkor már mindkét csapat remekül védekezett, ám támadásban mindkét oldalt lelassult. Bár az elején 48-56-ig a Fenerbahce el tudott lépni, a soproni csapat elképesztő erőket mozgósítva visszazárkózott 3 pontra, majd jól megzavarta a vendégeket, akik a labdát is eladták. Egy lövése maradt a Sopronnak, de sajnos a vendégek ezt blokkolták, majd még két büntetőt is dobhattak, így 55-60-ra tudták legyőzni a Sopron Basket csapatát.

Itt még nem dőlt el a négyes döntőbe jutás sorsa, jövő szerdán Isztambulban jön a visszavágó. Ha ott is nyer a Fenerbahce, akkor ők lesznek a Final Four résztvevői, viszont ha a Sopron tud nyerni, akkor március 14-én itt, a Novomatic Arénában jön a mindent eldöntő mérkőzés.

További részletek a mérkőzésről a klub weboldalán találhatók.

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading