Minden ami Sopron

2020. 11. 23. hétfő

Kelemen

SOPRON
Borult

Közélet

Világsztár gitárosok, Európa elit kosárcsapata, játék, filmklub…

A héten is kapunk sportot, közösségi programokat, koncerteket, filmklubot, és izgalmas előadásokat is.

programelvalaszto_aktualis

Az elmaradhatatlan Quizzone játék izzítja be a februárba torkolló hetünket. A Museum Caféban 19:30-tól ismét a kérdéseké és a játéké a főszerep, regisztrálni itt lehet.

Kedden folytatódik a GYIK Rendezvényház “A lélek nyelve a betegség” című programsorozata. Az ingyenes előadás 17 órakor kezdődik, a téma ezúttal: “a túlzott gondolkodás, álmatlanság  és rossz memória kapcsolata.” Ezzel egy időben Bibliai Szabadegyetem is kezdődik a Pedagógusok Művelődési Házában.

Szerdán a februári válogatott szünet előtt utoljára láthatjuk hazai pályán – most már kijelenthetjük – Európa egyik legjobb kosárcsapatát. 18 órakor a már szinte tét nélküli Euroliga mérkőzésen a Sopron Basket ellenfele a  francia Bourges Basket lesz a Novomatic Arénában. Utána 20 órakor a Búgócsigában a Final Cat Filmklub elhozza az egyik Oscar-díjra esélyes filmet, A Négyzet című svéd-német-francia-dán filmdrámát.

Február első napjától érdemes lesz betérni az Elit moziba, hiszen Mozimaraton indul, ami egészen február 7-ig tart. Ez idő alatt 15 filmet nézhetünk meg 950 ft-os jegyáron. Részletek a mozi oldalán. Szintén csütörtökön a Búgócsigában világsztár gitárvirtuózok lépnek színpadra, a Trio Balkan Strings koncertje 20 órakor kezdődik.

Az Ógabona téren található DIÓ fűszerbolt és házikonyha ad otthont az asztrozófia iránt érdeklődőknek: pénteken 18 órától Csillagbölcseleti esten tudhatjuk meg, mit üzennek a csillagok, és mire számíthatunk 2018-ban. Mivel rohamosan fogynak a helyek, előzetesen érdemes jelentkezni a szovomuhely@gmail.com címen. A hétköznapok zárásaként 19 órakor egy kamaraszínházi előadást is megtekinthetünk a Liszt-központban, Henrik Ibsen: “Ha mi holtak feltámadunk” címmel. Fél 10-től pedig a Blahalouisiana lép fel a Búgócsigában.

programelvalaszto_kiallitas

 

Sokszínű Bánfalva címmel nyílt meg Grabner József festménykiállítása a Bánfalvi fiókkönyvtárban (Bánfalvi út 180.). A tárlat nyitvatartási időben egészen február 25-ig látogatható.

 

A Rejpál-házban (Várkerület 7.) Horváth F. Péter soproni festőművész alkotásait láthatjuk, Soproni pillanatok címmel. A pasztellel készült festmények január 30-ig várják a látogatókat.

 

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading