Minden ami Sopron

2019. 01. 18. péntek

Piroska

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Világsztár gitárosok, Európa elit kosárcsapata, játék, filmklub…

A héten is kapunk sportot, közösségi programokat, koncerteket, filmklubot, és izgalmas előadásokat is.

programelvalaszto_aktualis

Az elmaradhatatlan Quizzone játék izzítja be a februárba torkolló hetünket. A Museum Caféban 19:30-tól ismét a kérdéseké és a játéké a főszerep, regisztrálni itt lehet.

Kedden folytatódik a GYIK Rendezvényház “A lélek nyelve a betegség” című programsorozata. Az ingyenes előadás 17 órakor kezdődik, a téma ezúttal: “a túlzott gondolkodás, álmatlanság  és rossz memória kapcsolata.” Ezzel egy időben Bibliai Szabadegyetem is kezdődik a Pedagógusok Művelődési Házában.

Szerdán a februári válogatott szünet előtt utoljára láthatjuk hazai pályán – most már kijelenthetjük – Európa egyik legjobb kosárcsapatát. 18 órakor a már szinte tét nélküli Euroliga mérkőzésen a Sopron Basket ellenfele a  francia Bourges Basket lesz a Novomatic Arénában. Utána 20 órakor a Búgócsigában a Final Cat Filmklub elhozza az egyik Oscar-díjra esélyes filmet, A Négyzet című svéd-német-francia-dán filmdrámát.

Február első napjától érdemes lesz betérni az Elit moziba, hiszen Mozimaraton indul, ami egészen február 7-ig tart. Ez idő alatt 15 filmet nézhetünk meg 950 ft-os jegyáron. Részletek a mozi oldalán. Szintén csütörtökön a Búgócsigában világsztár gitárvirtuózok lépnek színpadra, a Trio Balkan Strings koncertje 20 órakor kezdődik.

Az Ógabona téren található DIÓ fűszerbolt és házikonyha ad otthont az asztrozófia iránt érdeklődőknek: pénteken 18 órától Csillagbölcseleti esten tudhatjuk meg, mit üzennek a csillagok, és mire számíthatunk 2018-ban. Mivel rohamosan fogynak a helyek, előzetesen érdemes jelentkezni a szovomuhely@gmail.com címen. A hétköznapok zárásaként 19 órakor egy kamaraszínházi előadást is megtekinthetünk a Liszt-központban, Henrik Ibsen: “Ha mi holtak feltámadunk” címmel. Fél 10-től pedig a Blahalouisiana lép fel a Búgócsigában.

programelvalaszto_kiallitas

 

Sokszínű Bánfalva címmel nyílt meg Grabner József festménykiállítása a Bánfalvi fiókkönyvtárban (Bánfalvi út 180.). A tárlat nyitvatartási időben egészen február 25-ig látogatható.

 

A Rejpál-házban (Várkerület 7.) Horváth F. Péter soproni festőművész alkotásait láthatjuk, Soproni pillanatok címmel. A pasztellel készült festmények január 30-ig várják a látogatókat.

 

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Boldog Új Évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! Ön tett újévi fogadalmat szilveszterkor?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading