Minden ami Sopron

2019. 10. 18. péntek

Lukács

SOPRON
Borult
EURO
0

Blog

Valamit gyorsan VI.

Szerda, szürke, esőre álló idő, délután négy körül a Széchenyi téren. Aznap még nem ettem semmit, de nem is nagyon vágytam semmi különlegesre. Aznap még sok dolgom volt, így leginkább azt szerettem volna, hogy gyorsan valami egyszerűt kapjak, aztán mehessek tovább. Erre a célra a legjobb megoldásnak a környéken az Ottimo Burger volt, ami a nevével ellentétben nem csak burgert árul.

Délután négykor nem számítottam nagy tömegre, mégis nyolcadik voltam a sorban. Igen, egy dologgal nem számoltam a szünidővel, de sebaj, ha már bejöttem, bent is maradok. A hely belső megoldása tetszik, nekem szimpatikus a nyitott pult, bár sok esetben nem nézném végig mi folyik a konyhában, ám mivel itt nem készül pacal sem más szaftosabb étel, sok hibalehetőség nincs. Annak ellenére, hogy nyolcunkra egy hölgy jutott, aki kiszolgált, főzött, sütött meglepően gyorsan haladtunk előre a kikövezett úton. A belsőre visszatérve, nekem bejönnek az ilyen letisztult egyszerűen berendezett helyek, a képek falakon bár mozgalmasak, mégis nyugalmat árasztanak. Egy dolgot nem tudtam hova tenni, a bejárati ajtó mellett található polcot, ahol különféle a helyre nem jellemző relikviákat lehetett venni, többségüket esküvő, wedding, love felirattal. Lehet ez az én hibám, de ha enni megyek nem veszek mellé még egy faliórát, vagy gyertyát, de mivel a hely alap dekorációja is hasonló ám legyen, belefért a sorba.

ottimo

Csirkés, zöldséges Quesadilla-t kértem, amit meg is kaptam kb 12 perc múlva, ráadásul úgy, hogy rajtam kívül minden előttem álló is ételhez jutott már. Minden, ami előttem volt meleg volt, a sajt nyúlt ameddig csak húztam és a csirke is omlós volt. Ez azért világrekord gyanús. Porcelán tányért és fém evőeszközt kaptam, amiért minden gyorsétteremben hálás tudok lenni, egyrészt környezetvédelmi okokból, másrészt, mert így még az étel is jobban esik. Egy adag háromtortilla lapból áll, amitől nagyon jóllaktam, kicsit túl jól is.

Kezembe került egy szórólap is. A tipográfia és a mondanivaló is tetszett, ugyanakkor az utolsó tagmondat hátam mögött nyitott ajtóval és a nyüzsgő, dudáló, pöfögő, délutáni Széchenyi tér forgalmával nem talált. (Ha érdekel Titeket mi volt az, tessék elmenni az Ottimoba:) )

Fizetni csak távozáskor kell, esetemben ez mindössze 950 Ft volt egy olyan menüért, amivel majdhogynem ketten is jóllaktunk volna, egy olyan helyen, ahová biztos, hogy vissza fogok térni, mert még legalább három ételt ki szeretnék próbálni, a tapasztalatok alapján érdemes.

 • Élet a burger után- Festivalfood körkép

  Itt a VOLT. Kétségkívül Sopron legjobban várt eseménye, ahol a zenei programok mellett, után, közben és helyett természetesen az embernek lehetősége van bepillantást nyerni a fesztivál kaják folyamatos evolúciójának éppen aktuális stációjába.  Ezzel a kis iránytűvel segítünk eligazodni az ízek és illatok tengerében. Ahogy a zenében is, úgy az fesztiválon kapható ételeknél is az egyik […]

 • Nem kell félni az érettségitől

  Mondták nekem mindig a nálam idősebbek, de hiába, mert féltem tőle. Most már pár éve én is átéltem, és azt mondom: nem kell félni az érettségitől.

 • Duna Döner

  Hirtelen ötlet volt. Épp a szombati bevásárlás-kocsimosás rituálét végeztük, mikor gyomrunk és a Lackner Kristóf utcai óra jelezte, hogy bizony már fél kettő van. Korábban már hallottunk, olvastunk róla, hogy nyílt egy új kebabos Sopronban, gondoltuk kipróbáljuk. Pláne, hogy elvileg közel is voltunk. Mobiltelefonos segítséget kértünk, ám elsőre így sem sikerült megtalálnunk. Ez nyilván a […]

 • Rizses hús kicsit másképp

  Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle. Hozzávalók 4 főre: – 60 dkg rizs – 60 dkg csirkemell – 3 db répa – 1 nagy fej vöröshagyma – fél ananászkonzerv – földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség – 3 db tojás […]

 • A tél szépségei

  Azt mondják, mindenki azt az évszakot szereti, amelyikben született. Januári vagyok, utálom a telet…

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading