Minden ami Sopron

2019. 10. 18. péntek

Lukács

SOPRON
Borult
EURO
0

Blog

Valami gyorsat II.

Délután két óra, tavaszi napsütés, Várkerület még mindig. Az utcán átlagos a forgalom, gyomrom pedig szüntelenül korog. Munka közben vagyok, tényleg valami gyorsat keresek. Elsősorban levest szeretnék, de esetleg utána jöhet még valami. A legjobb megoldásnak a Nagymama Konyhája tűnik.

Emlékszem kilenc éve ide jöttem egyetemistának sokat jártam ide főzeléket enni. Akkor az egyik közeli utcában laktam, akkor azonban még nem az volt a fő szempont, hogy gyors legyen, hanem, hogy megfizethető áron meleget ehettem.

Gyorsan sorra kerültem, hús levest kértem, és mivel nem vágytam semmi komolyabbra gondoltam kipróbálok egy brokkolis-krémsajtos óriás palacsintát. Ezek a palacsinták nem édesek, mint az amit otthon szoktunk készíteni, hanem sósak, így kitűnően párosíthatóak zöldségekkel, sonkával, sajttal. Fizetés rendelés után a pultnál, kisebb fajta riadalom, mikor kiderül, hogy csak nagy címlet pénz van nálam, de a végén egy kártyás tranzakcióval áthidaltuk a problémát.

A levest gyakorlatilag a fizetés után megkaptam. Ízre, hőfokra rendben volt, ugyanakkor nekem hiányzott belőle egy kis már a nevében is jelzett hús, viszont a két óriás grízgombóc remek volt. Még kanalaztam, mikor megkaptam a palacsintát is. Látványra nem a legkecsegtetőbb, de majd az íze. Szeretem, ha a palacsinta tetején megolvad a sajt, de itt ez nem következett be. Egy kicsivel lehetett volna többet a főző/melegítőlapon. A mérettel amúgy tényleg nem volt gond. Nem vagyok kis ember, de ez a kombináció még egy reggeli nélküli napon is  jóllakatott.

nagymama-palacsinta

Jóllaktam, gyorsan meg tudtam ebédelni és 1140 Forintot fizettem, ami majdnem megközelíti egy random hely menüajánlatának költségét, ahol azonban biztos nem végzek 13 perc alatt.

 • Élet a burger után- Festivalfood körkép

  Itt a VOLT. Kétségkívül Sopron legjobban várt eseménye, ahol a zenei programok mellett, után, közben és helyett természetesen az embernek lehetősége van bepillantást nyerni a fesztivál kaják folyamatos evolúciójának éppen aktuális stációjába.  Ezzel a kis iránytűvel segítünk eligazodni az ízek és illatok tengerében. Ahogy a zenében is, úgy az fesztiválon kapható ételeknél is az egyik […]

 • Nem kell félni az érettségitől

  Mondták nekem mindig a nálam idősebbek, de hiába, mert féltem tőle. Most már pár éve én is átéltem, és azt mondom: nem kell félni az érettségitől.

 • Duna Döner

  Hirtelen ötlet volt. Épp a szombati bevásárlás-kocsimosás rituálét végeztük, mikor gyomrunk és a Lackner Kristóf utcai óra jelezte, hogy bizony már fél kettő van. Korábban már hallottunk, olvastunk róla, hogy nyílt egy új kebabos Sopronban, gondoltuk kipróbáljuk. Pláne, hogy elvileg közel is voltunk. Mobiltelefonos segítséget kértünk, ám elsőre így sem sikerült megtalálnunk. Ez nyilván a […]

 • Rizses hús kicsit másképp

  Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle. Hozzávalók 4 főre: – 60 dkg rizs – 60 dkg csirkemell – 3 db répa – 1 nagy fej vöröshagyma – fél ananászkonzerv – földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség – 3 db tojás […]

 • A tél szépségei

  Azt mondják, mindenki azt az évszakot szereti, amelyikben született. Januári vagyok, utálom a telet…

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading