Minden ami Sopron

2020. 10. 30. péntek

Alfonz

SOPRON
Borult

Közélet

Útinfók

Első fokú riasztást adtak ki megyénkre hófúvás miatt, ez több helyen nehezíti a közlekedést.

Szerda: 10:00

A GYSEV közleményben jelezte, hogy több vasútvonalon is megnőtt a menetidő a Szombathely környéki fennakadások miatt:

Szombathely térségében a hófúvások, fennakadásokat okoznak a vasúti közlekedésben.
Ezért a következő vasútvonalakon és vonalszakaszon hosszabb menetidőre kell számítani.

Sopron – Szombathely
Szombathely – Szentgotthárd
Szombathely – Zalaszentiván
Szombathely – Porpác – Csorna vonalszakaszok

Szerda 8:00

Győr-Moson-Sopron megyében 8 szakaszon találkozhatnak egyelőre az autósok teljes pályás korlátozással: az Iván-Újkér-Szakony, a Kapuvár-Öntésmajor és a Nemeskér-Egyházasfalu összekötő úton, Hidegség és Nagycenk, Balf és Fertőrákos, Páli és Edve, Vadosfa és Magyarkeresztúr között, valamint Gyóró közelében. A Dunántúl többi részéről itt talál információt.

16:00

Győr-Moson-Sopron megyében a Vitnyéd-Iván, az Iván-Szakony, a Nemeskér-Egyházasfalu összekötő úton, Gyóró közelében, Hidegség és Nagycenk, Balf és Fertőrákos, Páli és Edve, Vadosfa és Magyarkeresztúr, illetve Kapuvár és Öntésmajor között van érvényben teljes útzár.

12:00

Heincz Miklós felvétele a Zsira – Locsmánd közötti útszakaszról:

 

Korábban:

Győr-Moson-Sopron megyében a Vitnyéd-Csapod-Iván, a Nemeskér-Egyházasfalu összekötő úton és Egyházasfalu-Szakony között teljes útzárat, valamint a Fertőszentmiklós-Fertőújlak összekötő úton félpályás korlátozást rendeltek el.

A Magyar Közút a Dunántúlon több száz munkagéppel dolgozik a hófúvások okozta hóakadályok megszüntetésén, ennek ellenére 100-nál is több olyan útszakasz van az érintett megyékben, főleg a mellékutakon, ahol a viharos szél miatt csak nehezen járhatóak az utak, főleg nehézgépjárművekkel a beszűkült útkeresztmetszet miatt. Jelenleg Vas megyében 3, Győr-Moson-Sopron megyében szintén 3, míg Zalában 1 szakaszon van érvényben teljes útzár hófúvás miatt, de hogy elkerüljük a további jelentős korlátozásokat és azt, hogy elzárt települések alakuljanak ki, arra kérjük a teherautóval, nehézgépjárművel közlekedőket, hogy a balesetek, elakadások elkerülése érdekében Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében, valamint Veszprém megyében a Bakonyban és déli területeken a mai napon lehetőség szerint csak a főúthálózatot használják, ha mindenképpen el kell indulniuk. Friss információkat az aktuális útviszonyokról megyei diszpécsereinktől kérhetnek.

A Sopronmédia videója:MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading