Minden ami Sopron

2020. 09. 24. csütörtök

Gellért

SOPRON
Borult

Kultúra

Több mint egy falunap – Kulturális Örökség Napjai Kövesden

Teljesen felpezsdül Sopronkövesd szeptember 21-én és 22-én, hiszen ekkor rendezik a Kulturális Örökség Napokat a településen. A két nap alatt több tucat programmal várják a vendégeket.

kön sopronkövesd_5

A programsorozat egy felvonulással veszi kezdetét, ezt követően pedig a falu majdnem minden pontján találkozhat érdekességgel a látogató. A salföldi kopjafások bemutatói, a termelői piac, a népi- és gyerekjátékok, illetve különböző előadások mellett szombaton tartják meg a Vidékolimpiát is.

– A Vidékolimpiát tavaly rendezték meg először Fertődön – mondta el a falu polgármestere, Fülöp Zoltán. – Ezek olyan ügyességi versenyek, amiket népi eszközök segítségével valósítunk meg. Lesz például gumicsizma hajítás, falusi konyhaasztalon pingpongozás lábassal, vagy éppen szalmabála gurítás is. Idén 10 csapat nevezett a megmérettetésre, aminek a Franciska Major lesz a helyszíne és ide várjuk a szurkolókat is.

kön sopronkövesd_1

Mindkét nap lesznek zenés műsorszámok, szombaton egy Beatles-emlékzenekar lép színpadra, vasárnap pedig az Alma együttes produkciója mellett Mülhauser Martina fog több alkalommal Cseh Tamás dalokat énekelni. A sopronkövesdi Kulturális Örökség Napokon minden programot ingyenesen lehet látogatni, ezen kívül több helyen kóstolóval is várják a vendégeket. A további részleteket és a programkínálatot a sopronkovesd.hu oldalon lehet elolvasni.

kön sopronkövesd_2

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading