Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

TÁNCÜNNEP SOPRONBAN

Táncünneppel kapcsolódik a Sopron Balett társulata a Tánc Világnapjához.

Érdemes lesz a Petőfi tér felé sétálni április 29-én, délután 5 óra felé: a Sopron Balett táncosai ugyanis meglepetés produkcióval készülnek, így ünnepelve a Tánc Világnapját.

A villámcsődület után 18 órától a Soproni Petőfi Színházban, gálaműsorral folytatódik a Táncünnep, a városban működő tánccsoportok lépnek színpadra. Összesen kilenc együttes mutatkozik be, a legkülönbözőbb táncos műfajokban: néptánc, hastánc, szalontánc és moderntánc is szerepel a felhozatalban.

A program Paul Valéry: A lélek és a tánc című művéből készült felolvasó esttel zárul, Ács Tamás és Savanyu Gergely közreműködésével, Katona Imre rendezésében. Az előadás 21 órakor kezdődik. A Táncünnep valamennyi programjára ingyenes a belépés.

A Tánc Világnapját 1982-ben alapította meg az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete részeként működő Nemzetközi Tánctanács. A táncművészet legnagyobb ünnepét minden évben április 29-én tartják, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján.

ballet-dance-2

Balerinák New York-ban: Lisa Tomasetti ausztrál fotós egy teljes sorozatot készített a világ nagyvárosaiban táncoló balerinákról.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading