Minden ami Sopron

2020. 07. 04. szombat

Ulrik

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Szombati kosármaraton: magabiztos győzelem és drámai vereség

Délután a Sopron Basket magabiztosan verte a Vasas Akadémia csapatát, majd az új játékossal és edzővel erősítő SKC az utolsó pillanatig kiélezett meccsen veszített.

Fél 5-kor már feldobták a labdát a nők mérkőzésén. A válogatott szünet utáni első találkozón még várható volt, hogy nem megy majd minden olajozottan, ám erre az elején rácáfoltak a soproniak. 6 másodperc elteltével már egy kosár és egy büntető is beesett hazai oldalon, 4 perc múlva pedig már tízzel vezettek Gáspár Dávid tanítványai. A második negyedben pedig már a húsz pontot is elérte a különbség, még úgy is, hogy azért közben előbukkantak apróbb hibák, főleg védekezésben. Ezzel együtt is kerek 30 pontos előnyben volt a Sopron félidőben. A szünet után viszont a Vasas tért vissza élesebben. Persze a győzelem nem forgott veszélyben, de Gáspár Dávid próbálta felrázni a sárga mezes lányokat. Hamar visszaállt a harmincas differencia, de a záró etapban is fel kellett kicsit élénkíteni a játékosokat. Sokat játszottak a fiatalabbak is, a végeredmény pedig 95-60 lett.
Legközelebb már egy jóval nagyobb kihívással néz szembe a Sopron Basket: csütörtökön 18 órakor az Euroligában az Arka Gdynia csapatával kell megmérkőzni, akkor is a soproni Novomatic Arénában.

sopronikosarak

 

A borzalmas szezonkezdés után átalakult a Sopron KC csapata. Távozott Sabáli Balázs vezetőedző, helyére a görög élvonalból érkezett Kosztasz Flevarakisz, aki ezen az estén mutatkozott be a soproni közönségnek. A napokban pedig új irányító érkezését is bejelentette a klub, aki még csak pénteken érkezett, így nem lépett pályára. Jól kezdte az Atomerőmű SE elleni találkozót az SKC, már 17-8-ra is vezettek, amikor “megérkeztek” a játékba a vendégek. A negyed végére vissza is zárkóztak három pontra, 21-18. Innentől egyik csapat sem tudott meglépni, a félidőben egy ponttal a Sopron vezetett, 36-35-re. A folytatásban is nagyon szoros csatát láthatott a közönség, általában hazai vezetéssel, a záró etapra is 1 pontos SKC-vezetéssel indultak meg a csapatok. Az utolsó játékrészt viszont az ASE kezdte jobban, de innen is visszazárkózott az SKC. A hajrában pedig mindkét csapat képes volt fordítani. A végén soproni részről Carter 1,5 másodperccel a lefújás előtt egyenlített, mindenki bízott a hosszabbításban, ám időkérés után a vendégeknél Evans talált be dudaszóra, amivel lezárult a mérkőzés: SKC – ASE 80-82.

 • Sopron Gokart - A száguldás élménye

  Motorzúgás és hangos berregések. Messziről is hallható száguldozás. Ha nem Forma1, akkor ez csak is a Sopron Gokart lehet. Sopronban, a Győri úti Lidl mellett található ez a remek szabadidős program!

 • Futásra fel!

  Az erdő csöndjét léptek zaja járta át. Ütemesen, összhangban egymással. A ropogó avar és a földön elszórt faágak felváltott reccsenése kissé felzavarta az állatokat, de búvóhelyükről tovább szemlélték az érkezőket. Az erdő énekesei bekapcsolódtak a szimfonikus halk zajforrásokba és elfogadták az új lények érkezését. Mint minden jólnevelt látogató, ők is a kijelölt úton haladtak, néhol […]

 • Soproni tekergő!

  Ugyan márciusban kitört a karantén és megállt az élet, a sport továbbra is engedélyezett volt. Így a következő videó leforgatása egyszerűbb volt és jóval kevesebb időt vett igénybe.

 • Keretet hirdetett a Sopron Basket

  Négy távozó, két érkező, és egy 16 éves tehetség a Soproni Darazsak Akadémiáról.

 • Elmarad a soproni U20-as leány kosárlabda EB

  A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) minden nyári kontinensviadalt törölt.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading