Minden ami Sopron

2019. 10. 18. péntek

Lukács

SOPRON
Borult
EURO
0

Panelkonyha

Szép is és finom is – kipróbáltuk – íme az eredmény: az almarózsa

Az almarózsa süteménnyel az utóbbi időben gyakran lehetett találkozni az interneten és különböző közösségi portálokon előszeretettel osztották meg. Számunkra is ismeretlen volt, így kipróbáltuk és mutatjuk a legjobban bevált receptet!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag előre készített, fagyasztott rétestészta;
  • 3-4 darab alma (a rózsa akkor lesz igazán szép, ha az almának piros a héja, de ettől persze el lehet térni);
  • bármilyen gyümölcslekvár;
  • fahéj ízlés szerint;
  • 1 db citrom, vagy citromlé;
  • porcukor

Elkészítés:

Ha gyorsak akarunk lenni, először vegyük elő a tésztát és várjuk meg, míg szobahőmérsékletűre kiolvad és már nyújtható, formázható az állaga. Ezt követően mossuk meg az almákat, vágjuk félbe és magozzuk ki azokat. A félbevágott almákat kezdjük el szelővel vagy késsel nagyon vékony szeletekre várni. Ezután az almaszeletekre öntsünk kis tálban annyi vizet, hogy ellepje, majd locsoljuk meg a citrom levével és rakjuk a mikrohullámú sütőbe 1,5-2 percre. Ezalatt az almaszeletek annyira megpuhulnak, hogy könnyen tudjuk majd azokat formázni és hajtogatni anélkül, hogy eltörnének. Ha megpuhultak, leöntjük róla a vizet és hagyjuk picit megszáradni.

Közben elővesszük a tésztát, vékonyra nyújtjuk és csíkokra vágjuk, majd a lekvárt kevés vízzel felhigítjuk annyira, hogy könnyen kenhető legyen és vékony rétegben a tésztacsíkok közepére kenjük. Ha ez is megvan, rárakjuk egyesével az almaszeleteket a tészta tetejére úgy, hogy a héja, már lelógjon a tésztáról, és az legyen kívül, az legyen a látható rész. Majd felhaltjuk a tészta másik felét, és feltekerjük. Megszórjuk fahéjjal a tetejét és megsütjük.

almarózsa

Sütés: a feltekert rózsákat muffin sütő papírba rakjuk, 180 fokon, előmelegített sütőben,  25-30 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.

Tényleg gyors, látványos és finom is.

  • Rizses hús kicsit másképp

    Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle. Hozzávalók 4 főre: – 60 dkg rizs – 60 dkg csirkemell – 3 db répa – 1 nagy fej vöröshagyma – fél ananászkonzerv – földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség – 3 db tojás […]

  • Camambert batyu

    Kicsit macerás, de tökéletes vacsora, ha az ember egy szendvicsnél kicsit többre vágyik. Hozzávalók: (2 személyre) – 2 camambert sajt, ha lehet 8 szögletű – 15 dkg bacon – 1 kis fej vöröshagyma – 1 paradicsom – 2 kisebb burgonya – olaj A tésztához: -15 dkg liszt -10 dkg vaj -1 tojás -1 teáskanál só – […]

  • Egy örök klasszikus a hétköznapokra - Almás pite

    Hogyan került elő ez az ősrégi recept? Rengeteg almánk volt otthon, és azon gondolkoztunk, hogyan tudnánk gyorsan és hatékonyan felhasználni anélkül, hogy egy darabot is ki kelljen dobni. Sikerült! Az almás pite tényleg az örök klasszikus sütemény. Gyors, olcsó, nem túl édes, és finom. Számtalan recept van rá, amiből mutatunk egy “spórolósabbat”. Hozzávalók: 6-8 db […]

  • Laktató és könnyű - rakott padlizsán

    Bár a böjti időszaknak hamarosan vége, mégis úgy gondoltuk, hogy ha már eddig nem böjtöltünk, ideje kicsit komolyabban venni a diétát, és elkezdtünk olyan ételek után keresgélni, amelyek valamennyire diétásak, kímélőek, mégis laktatóak. Az egyik kedvencünk a rakott / töltött padlizsán lett, aminek elkészítése szintén nem nagy ördöngösség. Nézzük is, mi kell hozzá (4 főre […]

  • Lencsekrém

    Az egész úgy kezdődött, hogy kicsit elméreteztük a társaság lencseevési kapacitását. Gondoltuk, ha már nem főzelék lett, valamit mégis kezdeni kell vele. Hozzávalók: 25 dkg lencse 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma (apró kockákra vágva) 1 fej fokhagyma 1 evőkanál mustár 1 evőkanál olivaolaj só bors A lencsét bő vízben beáztatjuk kb 3-4 órára. Mikor […]

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading