Minden ami Sopron

2019. 06. 20. csütörtök

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Sopron mindenekelőtt!

A Színház.org információi szerint dr. Réthly Attila is pályázik a Pro Kultúra élére.

Forrás: szinhaz.org

Forrás: szinhaz.org

A soproni önkormányzat pályázatot hirdetett a Pro Kultúra Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság vezetői álláshelyének betöltésére. A pályázók között van Réthly Attila színházrendező és csapata.

Réthlyék a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. négy alappillérének megerősítését és egy közös, egymást támogató rendszerré fejlesztését: a Soproni Petőfi Színház megújítását, a Fertőrákosi Barlangszínház sikeressé tételét, a közművelődési intézményrendszer újrahangolását, a soproni fesztiválélet feltámasztását, újratervezését tűzték ki célul.

A színházrendező a Pro Kultúra szakmai vezetését és eseményeit segíteni hivatott tanácsadó testületet állítana fel, amelynek tagja volna Koczka Szabolcs közgazdász, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Török Zoltán menedzser, Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál alapító-tulajdonosa és Horváth Zoltánné Böbe, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója.

A soproni városvezetés december végén dönt arról, hogy a továbbiakban ki irányítja Sopron kulturális életét, köztük a város két színházát az elkövetkező öt évben. “Erős csapattal, komoly soproni támogatottsággal szeretnénk meggyőzni Dr. Fodor Tamás polgármester urat a szükséges váltásról” – fogalmazott Réthly Attila.

Részlet Réthly Attila a pályázatából:

A Sopron Megyei Jogú Város kulturális életét irányítani hivatott Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. élén soha nem állt még a színházi világból érkező, művészeti szakirányú végzettséggel rendelkező, tapasztalt szakember, aki a színházi feladatok mellett megfelelő módon menedzseli a közművelődési feladatokat is, miközben jó gazdája a költségvetésnek, minden kihívás megoldására alkalmas csapatával fáradtságot nem ismerve kutatja az újabb és újabb forrásokat, a kreatív és innovatív megoldásokat a város kulturális életének egész területén, akinek elsődleges feladata azonban mégis az, hogy a XXI. századi kihívásoknak megfelelő kulturális programot hirdessen a nyugati régióban, azaz mindenekelőtt a város színházának korszerű esztétikai és stratégiai irányt szabjon.

A Soproni Petőfi Színház mára leszakadt a hazai színházi élvonalról, elvesztette felnőtt nézőinek jelentős hányadát, de ami a legfontosabb, megszűnt Sopron város büszkesége, kulturális igazodási pontja lenni, így állandó társulata alapításának 25. jubileumi évében nem a jól megérdemelt öröm, hanem a színház legszebb hagyományaira alapozó markáns megújulás ideje jött el.

Réthly Attila

RÉTHLY ATTILA PÁLYÁZATÁNAK KIVONATÁT ITT ÉRHETIK EL.

Forrás: Színház.org

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading