Minden ami Sopron

2019. 05. 25. szombat

Orbán

SOPRON
Borult
EURO
0

Bor/gasztro

Rosalia- soproni szemmel

Május 8-10. között rendezték meg Budapesten a Rosalia fesztivált, az egyetlen soproni résztvevővel Sterlik Dáviddal beszélgettünk.

sterlik dávid 2A Rosalia fesztivál célja a kulturált borfogyasztás és a roséborok népszerűsítése. Az esemény két részre bontható, május 8-10-ig a Rosé és Pezsgő Kert borfesztivál keretében a soproni Fő téri rendezvényekhez hasonlóan a borászok faházakból kínálták boraikat az érdeklődőknek, míg május 9-én a szakma  képviselői számára a Budapesti Kongresszusi Központban rendeztek sétálókóstolót.

 

Mas: Elég feszített volt a program. Volt időd körbekóstolni a felhozatalt.
SD: Első nap egyedül voltam, aztán feljött segíteni a párom, így volt lehetőségem megkóstolni a többi termelő roséját is.

Mas: Mi a véleményed az idei felhozatalról?
SD: Az idei év időjárása sem volt a legkedvezőbb a borászok számára, ugyanakkor elmondható, hogy az országosan ismert nagy nevek, akik évek óta ott vannak az élvonalban természetesen hozták a kötelezőt, ugyanakkor a kevésbé ismert nevek között is született néhány remek “iparosmunka”.

Mas: Te milyen borokkal készültél a hétvégére?
SD: Öt roséval vettem részt az eseményen, a legnagyobb a sikere a Cabernet Sauvignon és a Kékfrankos rosénak, és természetesen Pirkadat rosé cuvéenek volt.

Mas: Tavaly megújítottad a címkéidet. Megszokták már az emberek?
SD: Azt gondolom, hogy maximálisan. Most már ez a Sterlik arculat része, azt mondhatom, hogy vásárlóimnak tetszik az design, de ugye egy ilyen fesztiválon a bort nem a címkéje, hanem a termelője miatt kóstolják és veszik meg.

Mas: A sétáló kóstolón a szakma képviselői vettek részt, nekik mi volt a véleményük a soproni borokról?
SD: Szerencsés vagyok, a Rosalia már a sokadik budapesti fesztivál volt amelyen részt vettem, így sok ismerős arccal találkozom. Talán elmondható, hogy már Budapesten is megvan a törzsközönségem, sok olyan emberrel találkozom, akik, ha részt veszek egy fesztiválon valahol mindig odajönnek kóstolni, vannak olyanok, akik még a tavalyi tételekre is emlékeznek és azokkal hasonlítják össze az újakat. Jók ezek az alkalmak, hisz visszajelzést kapok a munkámról, valamint nem titok sokszor új megrendeléseket is hoznak.

Dáviddal és roséival a legközelebb a májusi Borünnepen találkozhatunk, ahol a Sterlik Pince mellett 16 soproni termelő borait kóstolhatjuk meg.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading