Minden ami Sopron

2020. 09. 23. szerda

Tekla

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Pünkösdi Borverseny

A Soproni Hegyközségek szervezésében idén is megtartották a Pünkösdi Borvidéki Borversenyt.

pünkösdi 2A Pünkösd Napi Borvidéki Borverseny megnyitóján Dr. Simon István alpolgármester mondott köszöntőt, hangsúlyozva: nagy hagyománnyal rendelkező borvidéki megmérettetésre gyűltek össze a borok, borászok és az ítészek. A hagyományosan a Soproni Idegenforgalmi,Kereskedelmi Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégiumban megrendezett verseny és a már  sorba állított borok kapcsán elhangzott:  ilyen jó felhozatal az elmúlt öt évben nem volt. Az érett borok versenyén idén először digitálisan pontoztak a két bíráló bizottság tagjai. A versenyre 79 minta érkezett a borvidékről: köztük 11 fehér, 13 rozé, 1 siller, és 54 vörös. Utóbbiak  2008 és 2014 közötti évjáratokat képviseltek.

forrás: soprontv.hu

 • Táplálkozz okosan!

  Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

 • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

  Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

 • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

  Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

 • Megújul a Soproni Borvidék

  Míg a korlátozások növelik a távolságot az emberek között a Soproni Borvidék borászai mégis közelebb kerültek egymáshoz.

 • Éttermi menük egy helyen

  Gyorsan, könnyedén szeretnél válogatni a környezetedben elérhető éttermek menü kínálataiból? Akkor a localgastro.hu a te oldalad!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading