Minden ami Sopron

2018. 09. 21. péntek

Máté

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Programok a hétköznapokra

Design, Euroliga, Riedel, Quizzone, hogy csak néhány kulcsszót emeljünk ki.

Elkezdődött az idei Design hét Sopronban is, amihez sok program kapcsolódik a város számos pontján. Érdemes böngészni ide kattintva, hisz olyan helyekre is eljuthatunk, ahová máskor nem.

Hétfőn este ismét Quizzone a Museum Caféban, a játékra jelentkezni itt lehet.

Edith Piaf sanzon-est várja az érdeklődőket a Ligneumban kedden 18 órakor az Üvöltés Kuckó klub szervezésében.

Szerdán újabb előadással készül a TIT a Roth iskolában. A téma ezúttal a digitális szülőség, nagyszülőség, avagy a netes felelősség. Kezdés 17 órakor.

Megkezdi idei Euroliga-beli szereplését a Sopron Basket kosárlabda-csapat. Szerdán rögtön egy nagyágyú érkezik Sopronba, a török Galatasaray lesz mieink ellenfele. Kezdés 18 órakor a Novomatic Arénában.

Csütörtökön is nagyágyú jön városunkba, ám ezúttal a humor egyik üstököse, Aranyosi Péter szórakoztatja a nagyérdeműt a Borsodi homályos című előadásával a GYIK Rendezvényházban. Kezdés 18 órakor.

A Búgócsiga koncerttel készül csütörtökre, 21 órától a Freeday Band adja majd a ritmust.

Kapunyitási pánikról, azaz az Y és a Z generáció legnagyobb kihívásáról beszél pénteken 17 órától a Munkácsy-teremben Zeitler Ádám oktatási szakértő.

A péntek estét eltölthetjük a színházban is, a Táncrapszódia című előadás kezdődik 19 órakor.

Aki borozgatna inkább, látogasson el a Solo étterembe, ahol Mr. Georg Riedel, a “borospoharak királya” teszi tiszteletét 19 órától.

A Hangárban Auróra koncert, a Búgócsigában Ozone Mama, Dirty Sound Magnet és a Red Machete lépnek színpadra.

programelvalaszto_kiallitas

Nem mindennapi kiállítást láthatunk a Deák téren álló AMI-ban: grafikus, designer és építész hallgatók alkotásait nézhetjük meg a Deák32 nevű kiállításon.

Nagy László faszobrász életmű-kiállítása egészen november 30-ig látogatható a nagycenki Széchenyi István emlékmúzeumban.

Füzetfirka kiállítást a Handler iskola 10.M osztálya készítette, és a GYIK Rendezvényházban tekinthetjük meg október 14-ig.

“Oh, a szárnyas idő” címmel Giczy János festőművész emlékkiállítása tekinthető meg a Lábasházban az Orsolya téren, november 12-ig.

Fellner Zoltán fotókiállítását láthatjuk a Ligneumban. Címe: Pillanatok úton-útfélen. Látogatható október 11-ig a Ligneum nyitvatartási idejében.

Október 31-ig látogatható az Elfeledett soproniak című kiállítás a Soproni Zsidó Hitközség szervezésében. Helyszín: Új Zsinagóga, Új u. 11.

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading