Minden ami Sopron

2020. 07. 05. vasárnap

Sarolta, Emese

SOPRON
Borult
EURO
0

Panelkonyha

Padlizsános tojáskrémmel töltött paprika

Kiváló reggeli, uzsonna, remek vendégváró fogás, ugyanakkor számoljunk vele, hogy kicsit időigényes, nem megcsinálni, lehűteni.

Hozzávalók négy személyre:

6-8 közepes TV paprika
1 közepes padlizsán
4 db tojás
25 dkg darált hús
1 nagy paradicsom
4 evőkanál mustár

bors

A következő előkészületi műveletek egy időben is megvalósíthatóak:
– a négy tojást jó keményre (forrástól számított minimum 8 percig) főzzük
– a padlizsánt négybe vágjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük

Miközben a tojás és a padlizsán készül, a paradicsomot vágjuk apróra, és kicsit pároljuk meg olajban, majd adjuk hozzá a darált húst és kevergetés mellett főzzük egész addig, míg a hús fehéres színű nem lesz, közben sózzuk, borsozzuk.

A főtt tojást és a padlizsánt is apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a darált hússal. Villával, habverővel addig keverjük, míg a nagyobb darabok össze nem törnek kisebbekre és a végén hozzáadjuk a mustárt, összekeverjük állni hagyjuk.

fotó (3)

A paprika csumáját eltávolítjuk, az így kapott lyukon keresztül beletöltjük a tölteléket. A paprikákat alufóliába/ lefóliázott tálban hűtőbe tesszük és kb 1 óráig hűtjük, hogy a töltelék megszilárduljon.

 

  • Rizses hús kicsit másképp

    Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle. Hozzávalók 4 főre: – 60 dkg rizs – 60 dkg csirkemell – 3 db répa – 1 nagy fej vöröshagyma – fél ananászkonzerv – földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség – 3 db tojás […]

  • Camambert batyu

    Kicsit macerás, de tökéletes vacsora, ha az ember egy szendvicsnél kicsit többre vágyik. Hozzávalók: (2 személyre) – 2 camambert sajt, ha lehet 8 szögletű – 15 dkg bacon – 1 kis fej vöröshagyma – 1 paradicsom – 2 kisebb burgonya – olaj A tésztához: -15 dkg liszt -10 dkg vaj -1 tojás -1 teáskanál só – […]

  • Egy örök klasszikus a hétköznapokra - Almás pite

    Hogyan került elő ez az ősrégi recept? Rengeteg almánk volt otthon, és azon gondolkoztunk, hogyan tudnánk gyorsan és hatékonyan felhasználni anélkül, hogy egy darabot is ki kelljen dobni. Sikerült! Az almás pite tényleg az örök klasszikus sütemény. Gyors, olcsó, nem túl édes, és finom. Számtalan recept van rá, amiből mutatunk egy “spórolósabbat”. Hozzávalók: 6-8 db […]

  • Laktató és könnyű - rakott padlizsán

    Bár a böjti időszaknak hamarosan vége, mégis úgy gondoltuk, hogy ha már eddig nem böjtöltünk, ideje kicsit komolyabban venni a diétát, és elkezdtünk olyan ételek után keresgélni, amelyek valamennyire diétásak, kímélőek, mégis laktatóak. Az egyik kedvencünk a rakott / töltött padlizsán lett, aminek elkészítése szintén nem nagy ördöngösség. Nézzük is, mi kell hozzá (4 főre […]

  • Lencsekrém

    Az egész úgy kezdődött, hogy kicsit elméreteztük a társaság lencseevési kapacitását. Gondoltuk, ha már nem főzelék lett, valamit mégis kezdeni kell vele. Hozzávalók: 25 dkg lencse 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma (apró kockákra vágva) 1 fej fokhagyma 1 evőkanál mustár 1 evőkanál olivaolaj só bors A lencsét bő vízben beáztatjuk kb 3-4 órára. Mikor […]

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading